Life

Ce a pățit un turist român pe o insulă cunoscută din Grecia. „Toți turiștii care au avut doar carduri, au făcut foamea”

Un român a rămas cu un gust amar în urma vacanței petrecute pe o insulă cunoscută din Grecia. Ce a putut păți acesta? Mesajul e viral.
26.08.2023 | 10:17
Ce a patit un turist roman pe o insula cunoscuta din Grecia Toti turistii care au avut doar carduri au facut foamea
Un român a trecut printr-o vacanță de coșmar în Grecia. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Un român a ales să își petreacă mult așteptatul concediu pe o insulă din Grecia, țară preferată, de altfel, de multă lume. Doar că… odată ajuns pe insula Samotraki, căci despre destinația asta e vorba, vacanța s-a transformat într-un coșmar.

Ce a putut păți un român aflat în vacanță în Grecia: „Aici totul funcționează pe curent”

Nu doar pentru el, ci și pentru restul turiștilor care nu s-au înarmat cu bani cash. Cei care au avut doar carduri, potrivit relatării făcute de bărbat, au putut face liniștiți foamea.

ADVERTISEMENT

Se pare că pe insula respectivă din Grecia, de unde a povestit românul și lucrurile mai puțin plăcute, digitalizarea este ca o Fată Morgana.

„A revenit viața în Samotraki. Trei zile fără curent. Toți turiștii care au avut doar carduri, au făcut foamea. Trăiască digitalizarea! Cash-ul a funcționat. Aici totul funcționează pe curent.

ADVERTISEMENT

Unii s-au întors la prepararea mâncării la focul pe lemne, dar puțini, foarte puțini. Alții, adică 2-3 care au avut generatoare, au prosperat, pentru că au reușit să pregătească mâncarea la taverne. Doar 2-3 taverne au fost deschise pe toată insula”, scrie un român pe un grup dedicat călătoriilor în Grecia, pe Facebook.

„Cei cu mașinile electrice și-au făcut cuibare-n ele”

Tot acest turist i-a mai criticat pe greci pentru că nu s-au dotat de la bun început cu niște generatoare electrice, că vânzătorii au mers pe principiul românesc „merge ș-așa!”.

ADVERTISEMENT

„Cei cu mașinile electrice și-au făcut cuibare-n ele! Generatoarele funcționează cu benzină sau motorină. Gândiți-vă pentru o secundă cum v-ați descurca pe o insulă unde totul depinde de curent și să nu mai fie curent???

Și apa la WC, tot pe bază de curent ajunge. Antenele de telefonie, internetul, semnalul la telefon, răcitoarele pentru apă, aerul condiționat, plitele pentru mâncare”, a mai scris românul aflat în Grecia.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care insula Samotraki a rămas fără curent electric îl reprezintă un incendiu de vegetație uriaș care a afectat zona zilele astea. Grecia nu este singura țară în care focul face ravagii. Cele mai recente exemple de incendii devastatoare sunt cele produse în Tenerife și Hawaii.

ADVERTISEMENT