Life

Ce a pățit un turist străin care a decis să viziteze România: „Trenul a făcut cât toată experiența”

Un turist străin a călătorit cu trenul în România și nu i-a venit să creadă ce se petrece. Experiența de care acesta a avut parte.
27.10.2023 | 23:19
Ce a patit un turist strain care a decis sa viziteze Romania Trenul a facut cat toata experienta
Experiența inedită pe care a avut-o un turist care a călătorit cu trenul în România. Sursa foto: colaj Fanatik/ Instagram
ADVERTISEMENT

Un turist străin a decis să călătoreascu cu trenul în România și a avut parte de o experiență inedită. Tânărul a povestit tot ce s-a întâmplat și care au fost lucrurile care l-au fascinat de-a dreptul.

Un turist român a fost fascinat de călătoria cu trenul în România

Harry este un turist străin care a decis să viziteze România și a avut aici parte de o experiență inedită. Tânărul a mers cu trenul de la București la Chișinău și întreaga călătorie l-a fascinat.

ADVERTISEMENT

Faptul că trenul era din anii 1960 nu l-a deranjat deloc. Ba mai mult de atât, i s-a părut interesant că încălzirea se făcea pe bază de lemne și exista un dozator de apă fierbinte cu care își putea face propriul ceai.

Pe de altă parte, vagonul restaurant i s-a părut o idee ingenioasă turistului care a călătorit cu trenul de la București la Chișinău. Și existența cușetei l-a mulțumit pe tânărul călător.

ADVERTISEMENT

„Acesta este cea mai tare călătorie cu trenul pe care am făcut-o și nu este din cauza peisajelor. Acesta este trenul spre Basarabia. Durează aproximativ 13 ore și călătorește de la București, România, spre Chișinău, în Moldova.

Dar trenul, în sine, a făcut cât toată experiența. Este un vechi tren sovietic, din anii ’60, și asta vine la pachet cu unele ciudățenii. Există un cuptor alimentat cu lemne pentru a-i încălzi pe pasageri pe timpul iernii.

ADVERTISEMENT

Dar nu doar atat. Dacă îți aduci propriul ceai, îți poți umple cana cu apă fiartă dintr-un rezervor de apă. Și cel mai tare dintre toate, există chiar și un  resturant, cu un bar, în interior.

Ei servesc mâncare și băutură până la ora 23:00. Și când ai terminat, poți să te întinzi și să dormi pe timpul nopții. Dar când ajungi la graniță, la ora 5:00, trebuie să fii pregătit de spectacol”, a spus turistul străin în cadrul unui videoclip pe care l-a publicat pe Instagram. 

ADVERTISEMENT

„Mi-am făcut un prieten”

De departe, cea mai interesantă parte pentru turist a fost cea în care, la granița dintre România și Moldova, au fost schimbate roțile trenului. Procesul i l-a explicat un prieten pe care și l-a făcut pe parcursul călătoriei.

„Ei scot roțile trenului separând fiecare vagon și ridicându-l în aer, apoi le rulează pe cele vechi deoparte și aduc un nou set de roți, care să se potrivească pe șinele sovietice mai late, în Moldova.

Mi-am făcut un prieten care mi-a explicat cu entuziasm tot procesul. Dar toate se întâmplă când dormi și poți cu greu să-ți dai seama dacă nu-ți propui să o vezi. După alte câteva ore, ai ajuns în centrul Chișinăului”, a explicat turistul.

ADVERTISEMENT