Life

Ce a pățit un turist britanic care a mers cu trenul de la Timișoara la Cluj: “Cele mai rele condiții la clasa I din Europa”

Un turist britanic a decis să meargă cu trenul de la Timișoara la Cluj, iar experiența s-a dovedit a fi una cu adevărat neașteptată, după cum povestește chiar el.
07.03.2023 | 12:49
Ce a patit un turist britanic care a mers cu trenul de la Timisoara la Cluj Cele mai rele conditii la clasa I din Europa
Ce a pățit un turist britanic într-un tren CFR. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dylan este numele turistului britanic care filmează nenumărate vlog-uri pe canalul său de YouTube. Acesta vizitează diferite zone și de asemenea, se filmează în tot acest timp, împărtășind întreaga experiență cu abonații săi, mai exact cu un număr de peste 190.000 de persoane. Anul trecut a ajuns și în România și a făcut câteva călătorii cu trenurile CFR.

Ce a pățit un turist britanic care a ales să meargă cu trenul de la Cluj la Timișoara

Într-una dintre ele, vlogger-ul britanic a decis să meargă cu trenul de la Timișoara la Cluj, însă a avut parte de o surpriză neplăcută. La începutul vlog-ului său, acesta dezvăluia că va merge cu CFR și că și-a achiziționat un bilet la clasa întâi, sperând la un drum liniștit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vizibil încântat de ruta aleasă și prezentând mai multe hărți, Dylan spera ca întreaga experiență să fie una cât se poate de fabuloasă, însă a avut parte de cu totul altceva. Cum a ajuns la gară, turistul britanic părea deja dezamăgit, însă spera la mai bine în momentul în care va ajunge la clasa I.

Urcat în tren, dezamăgirea a fost una și mai mare. Dylan nu doar că a fost șocat de cum arată condițiile la clasa I, dar și de confortul oferit de cei de la CFR. Singurul lucru bun era faptul că locul pentru a-și întinde picioarele era destul de mare.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte însă, în dreptul scaunelor, o singură masă era disponibilă pentru cinci persoane. Nici la capitolul încărcare CFR nu stă prea bine pentru că, spune Dylan, exista doar o singură priză de încărcare pentru același număr de persoane.

”Din păcate, singurul lucru bun pe care îl pot spune despre aceste scaune este că locul în care îți întinzi picioarele este destul de generos, chiar dacă ai pe altcineva în fața ta”, a spus turistul britanic, dezamăgit de condițiile din tren.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește locurile de pe scaun, nici aici nu au existat prea multe cuvinte de laudă. Nu doar că acesta nu sunt confortabile, dar potrivit vloggerului nu arată nici prea bine. ”Nu sunt deloc confortabile, sunt precum cele mai proaste scaune dintr-o mașină”, a mai punctat acesta, adăugând că probabil acestea sunt ”cele mai rele condiții la clasa I din Europa”, când vine vorba de călătoria cu trenul. Nici toaleta din tren nu a fost o experiență mai plăcută, Dylan observând că aceasta este destul de murdară.

Experiența neplăcută trăită de un turist britanic cu trenul CFR

Iar dacă turistul britanic nu a fost încântat de condiții, ce a fost mai rău de abia pe la mijlocul călătoriei a venit. Se pare că locomotiva care urma să ajungă de la Timișoara spre Cluj s-a stricat, astfel că trenul a avut o întârziere de aproape două ore.

ADVERTISEMENT

La finalul vlog-ului, turistul britanic a filmat atât locomotiva care s-a stricat, cât și cea care a fost nevoită să îi aducă pe pasageri la destinație, fiind extrem de dezamăgit de condiții, dar și de întreaga întâmplare care l-a făcut să întârzie ore bune la destinație.

”În final am ajuns la Cluj Napoca care de altfel este un oraș înghesuit frumos în inima istorică a Transilvaniei, după aproape două ore întârziere. (…). Acum puteți vedea vinovatul întârzierii, o locomotivă CFR clasa 64 diesel electric, dar și locomotiva electrică care ne-a salvat”, a mai adăugat vloggerul.

Acesta a mai precizat că cel mai probabil, modelul de locomotivă care i-a adus pe pasageri datează încă din anul 1973, având în vedere uzura acestuia. În final însă, vlogger-ul a decis să se bucure de frumusețile Transilvaniei și să dea uitării întreaga călătorie cu trenul.

ADVERTISEMENT
Tags: