Life

Ce a putut să îi dea o mamă să mănânce bebelușului ei. A ajuns cu el la spital, în stare gravă

Ce a putut să îi dea o mamă să mănânce bebelușului ei. După ce acesta s-a simțit rău și a scăzut în greutate, a ajuns cu el la spital.
03.08.2023 | 19:32
Ce a putut sa ii dea o mama sa manance bebelusului ei A ajuns cu el la spital in stare grava
Ce a putut să îi dea o mamă să mănânce bebelușului ei. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce a putut să îi dea o mamă să mănânce bebelușului ei. Bietul copil a ajuns la spital în stare gravă, iar ce au descoperit medicii i-a uimit.

Ce a putut să îi dea o mamă să mănânce bebelușului ei

Dieta cu lapte de migdale, sau orice dietă vegetariană, nu este recomandată pentru sugari. Aceasta nu furnizează toți nutrienții esențiali de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta sănătos.

ADVERTISEMENT

Laptele de migdale, ca și alte tipuri de lapte vegetal, nu oferă proteine ​​în cantitate suficientă, grăsimi și alte substanțe nutritive cruciale pentru un bebeluș în creștere.

Dar această femeie a decis că bebelușul ei poate să consume lapte de migdale, la fel cum o face și ea. Medicul pediatru Marina Chaparro a descoperit că bebelușul avea cetoacidoza, o afecțiune medicală gravă și potențial fatală.

ADVERTISEMENT

Este o complicație a diabetului zaharat, în special în cazul diabetului de tip 1. Ea poate apărea și la persoanele cu diabet de tip 2. Și se pare că și la un bebeluș!

Cetoacidoza se dezvoltă atunci când nivelul de glucoză din sânge este foarte mare și organismul nu are suficientă insulină pentru a o utiliza ca sursă de energie.

ADVERTISEMENT

Cât de rău i-a făcut mama copilului său. Ce spun specialiștii

Laptele matern sau formula specializată sunt sursele adecvate de nutriție pentru bebeluși, deoarece conțin toți nutrienții necesari pentru creșterea și dezvoltarea lor, spun specialiștii pediatri. Dar această mamă a decis să îi dea copilului ceea ce mănâncă și ea, lapte de migdale.

Diferitele tipuri de lapte vegetal, cum ar fi laptele de migdale, nu au aceeași compoziție nutrițională și nu furnizează suficiente nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele și grăsimile sănătoase, pentru bebeluși.

ADVERTISEMENT

În cazul în care un bebeluș este hrănit cu lapte de migdale sau cu orice alt tip de lapte vegetal în locul laptelui matern sau a formulei specializate, acesta poate dezvolta deficiențe nutriționale severe. Ele pot duce la subnutriție, scădere în greutate, vomă și alte probleme de sănătate grave.

Din fericire, bebelușul și-a revenit după câteva zile de spitalizare în care a fost hrănit așa cum trebuia. Laptele de migdale poate fi introdus în dieta copiilor. Dar pentru cei mai mici de un an nu ar trebui în niciun caz să înlocuiască laptele matern.

ADVERTISEMENT