News

Un bebeluș a murit la câteva ore de la externarea din spital. Părinții sunt disperați: ”S-a stins lângă noi, în pat”

Un bebeluș din Olt a murit la câteva ore după externarea din spital, părinții fiind cu adevărat disperați pentru întreaga situație.
10.01.2023 | 22:58
Un bebelus a murit la cateva ore de la externarea din spital Parintii sunt disperati Sa stins langa noi in pat
Bebeluș mort într-un spital din Slatina. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Micuțul în vârstă de doar 6 luni trăia împreună cu părinții săi într-o comună din Olt, Oboga. A ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina împreună cu mama sa pe 2 ianuarie, unde a fost internat până pe 9 ianuarie.

Un copil a murit după ce a fost externat din spital

Micuțul a fost dus de mama sa inițial la Spitalul Orășenesc Balș, înainte de Crăciun, unde a primit diagnosticul de bronșiolită acută. După ce medicii de aici i-au transmis că micuțul este mai bine, mama și copilul au plecat acasă.

ADVERTISEMENT

Observând că starea de sănătate a fiului său nu s-a ameliorat, femeia a plecat la spitalul din Slatina, considerând că medicii de acolo sunt ”de la oraș” și ar putea să-l ajute cu adevărat pe Gabriel, micuțul copil.

”Când mi l-au dat de la Balș, mi-au dat un sirop, i l-am cumpărat, dar nu era bine. Avea o hârâială în piept. M-am dus la farmacie să mă ajute cu altceva și doamna de acolo m-a sfătuit să mă duc înapoi la spital cu copilul. La Balș sau la Slatina. M-am dus la Slatina pentru că m-am gândit că e spital mai mare, au mai multe și mi-l fac bine”, a mărturisit femeia, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Internat la spitalul din Slatina pe 2 ianuarie, cu diagnosticul pneumonie, bebelușul a fost externat pe 9 ianuarie. Micuțul a devenit agitat și a murit acasă, în brațele părinților disperați, care nu înțelegeau ce se întâmplă. A fost chemată salvarea, care a ajuns la timp însă nu a mai putut face nimic pentru micuț.

”Luni, pe 9 Ianuarie, când m-au externat de la Slatina, mi-au zis că e bine copilul. Mi-au dat o rețetă, dar nu am mai apucat să o iau. Noaptea s-a stins lângă noi, în pat. Când l-am strâns în brațe, disperată, am văzut cum i-a ieșit din guriță și nas o substanță gălbuie, parcă era puroi, nu știu”, a transmis femeia, potrivit sursei.

ADVERTISEMENT

În acest caz polițiștii au intrat pe fir și au deschis dosar penal, urmând a se afla dacă cineva se face direct responsabil pentru moartea copilului.

”La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt.

ADVERTISEMENT

În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Trupul neînsuflețit al copilului a ajuns la Spitalul Județean Slatina, acolo unde va fi efectuată autopsia și va fi stabilită cu exactitate cauza decesului.

”În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

ADVERTISEMENT
Tags: