Life

Ce a spus Zoia Ceaușescu înainte să se stingă. Pe patul de moarte, i-a transmis soțului ultima dorință: “M-a pus să-i promit”

Ce a spus Zoia Ceaușescu înainte să se stingă. Aceasta i-a transmis ultima dorință soțului său înainte să moară. Ce i-a spus lui Mircea Oprean.
25.11.2023 | 08:00
Ce a spus Zoia Ceausescu inainte sa se stinga Pe patul de moarte ia transmis sotului ultima dorinta Ma pus sai promit
Ce a spus Zoia Ceaușescu înainte să se stingă. Foto Perfecte.md
ADVERTISEMENT

Ce a spus Zoia Ceaușescu înainte să se stingă. Aceasta i-a transmis ultima dorință soțului său pe patul de moarte.

Ce a spus Zoia Ceaușescu înainte să se stingă

Zoia Ceaușescu, singura fiică a soților Ceaușescu, a murit la 20 noiembrie 2006, pe patul spitalului. Unul dintre cele mai mari regrete ale vieții sale a fost felul în care i-au murit părinții.

ADVERTISEMENT

Bolnavă, Zoia Ceaușescu a fost îngrijită de soțul ei. Acesta a cărat-o pe brațe vreme de șase luni. Mircea Oprean nu s-a gândit niciodată că soția lui o să moară.

Ultima dorință a Zoei Ceaușescu înainte de a muri a fost legată de incinerare. Astfel, ea nu a vrut o înmormântare propriu-zisă, ci să fie incinerată.

ADVERTISEMENT

 „Am îngrijit-o până la final. Ea nu a acceptat pe nimeni lângă ea, înafară de mine. Mi s-a părut o chestie firească. Ea era mai mult decât soţia mea, era prietena mea. Era parte din mine.

Timp de şase luni am dus-o pe braţe. Niciodată nu m-am gândit că moare. Eram revoltat că ea nu regreta. Ea a simţit că vine sfârşitul. 

ADVERTISEMENT

Nu a vrut să fie înmormântată. Cu 15 minute înainte să moară, m-a pus să-i promit că nu o înmormântez, ci că o incinerez”, a povestit Mircea Oprean pentru Antena 3.

Cum s-au cunoscut Mircea Oprean și Zoia Ceaușescu

Mircea Oprean și Zoia Ceaușescu s-au cunoscut în anii 80. Aceștia s-au văzut la malul mării pentru prima dată, în vacanță. au tot vorbit și au tot întrerupt comunicarea, dar au ajuns să se căsătorească.

ADVERTISEMENT

În 1983, cei doi s-au căsătorit și au rămas împreună până la finalul vieții. De altfel, chiar și după atâția ani lui Mircea Oprean i-a fost greu să vorbească despre acest subiect.

”La sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie, când mă aflam în vacanţă pe litoral, la Eforie Nord, Zoia era la Neptun cu ocazia unei conferinţe internaţionale de matematică. A mers la Neptun cu un prieten, Dodu Petrescu, văr cu Zoia.

Dodu a sunat-o pe Zoia şi a spus că se află la Neptun şi a invitat-o la o cafea. Ne-am întâlnit pe terasa restaurantului Internaţional în cursul după-amiezii. Din prezentarea făcută nu am aflat şi nu ştiam despre Zoia decât că este verişoara lui Dodu. Abia spre sfârşitul întâlnirii, în cursul serii, mi-am dat seama că este Zoia Ceauşescu”, a mai spus ginerele dictatorului comunist.

ADVERTISEMENT
Tags: