News

Drama prin care trece ginerele lui Nicolae Ceaușescu. Cum vrea să își recupereze averea confiscată la Revoluție

Profesorul Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu, trece printr-o adevărată dramă pentru că nu reușește să-și recupereze averea confiscată.
25.09.2023 | 07:50
Drama prin care trece ginerele lui Nicolae Ceausescu Cum vrea sa isi recupereze averea confiscata la Revolutie
Drama prin care trece ginerele lui Nicolae Ceaușescu. Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Imediat după Revoluția din 1989, fiica lui Nicolae Ceaușescu, Zoia Ceaușescu, a fost arestată și averea i-a fost confiscată. Mai mult, femeia a intrat în închisoare timp de opt luni, și a murit în 2006 din cauza unei boli incurabile. Între timp, fostul ei soț Mircea Oprean se luptă în continuare cu statul român.

Drama prin care trece ginerele lui Nicolae Ceaușescu

O luptă care pare pierdută, lucru subliniat de Oprean, pentru că justiția din țara noastră nu ar funcționa. Mircea Oprean vrea să recupereze averea confiscată de autorități în 1990 și a reușit în 2010 să își câștige dreptul legal de a revendica aceste bunuri, după care în 2012 a pus poprire pe conturile Trezoreriei București.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea fostul soț al Zoiei Ceaușescu nu și-a văzut niciodată banii, astfel că în 2021 a deschis o nouă acțiune în instanță prin care solicită o nouă poprire. Procesul a ajuns la Curtea de Apel București după ce judecătorii i-au respins cererea, pe fond. Ca și fiică a lui Nicolae Ceaușescu, Zoia Ceaușescu a pierdut tot după Revoluție.

Autoritățile i-au confiscat în martie 1990 zeci de bunuri printre care o blană de leopard, mai multe costume, pantofi, genți, precum și un ceas de aur. Soții Oprean au rămas și fără bani, după ce le-a fost confiscată suma de 143.000 de lei, care a fost depusă la BNR pentru a intra în bugetul statului.

ADVERTISEMENT

“Mă simt rușinat de subiect ca văzând tragediile din țară, să vin acum cu aceasta problemă a mea. Toate nenorocirile s-au întâmplat din cauză că la noi justiția nu funcționează. Oricât ar lăuda și că nu mai sunt urmăriri, nu e adevărat. Socrii mei au fost comandați la moarte și executați fără să existe o probă la dosar. Multe le-au luat procurorii. Eu am văzut procurori cu cravatele lui Nicu“, s-a plâns Mircea Oprean la Antena 3.

Zoia Ceaușescu a fost un personaj controversat. Supranumită ”Prințesa Epocii de Aur”, femeia a trăit mereu în umbra mamei sale Elena, care ar fi obligat-o să exceleze în matematică. Se spune că Elena Ceaușescu ar fi intervenit chiar în viața amoroasă a fiicei și i-a interzis acesteia să se căsătorească cu Petre Roman când erau tineri.

ADVERTISEMENT

”Am cunoscut-o pe Zoe în 1972. A fost o relație cu parfum de idilă. Când am cunoscut-o pe Zoe eram deja de un an și jumătate la Toulouse. Era o fată foarte bine educată, frumoasă, în niciun caz nu îți dădea impresia că este fata lui este. Da, am curtat-o. Însă lucrurile s-au stopat pentru că s-a declarat împotriva acestei legături mama ei, Elena Ceaușescu”, mărturisea Petre Roman.

Și-a încercat ulterior norocul cu un bărbat din Cluj, însă și aici familia a intervenit și i-a interzis această romanță. Se pare că a fost momentul în care Zoia s-a refugiat în alcool, devenind un copil rebel care fugea de acasă. S-a căsătorit cu inginerul Mircea Oprean în 1980, fără să știe ce va urma.

ADVERTISEMENT

Zoia Ceaușescu a fost arestată după Revoluție alături de soț și frați, fiind acuzați de subminare a economiei naționale. S-a îndepărtat voit de toată lumea, după ce a acceptat că va fi mereu asociată cu părinții săi. S-a stins în 2006 după o perioadă lungă în care s-a luptat cu cancerul.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Decizia radicală luată de Andrea Bălan! Ce s-a întâmplat între ea şi fostul...
Decizia radicală luată de Andrea Bălan! Ce s-a întâmplat între ea şi fostul soţ, la patru ani după divorţ
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Vremea a spulberat mari zone din Europa. Și în România va fi cumplit
Vremea a spulberat mari zone din Europa. Și în România va fi cumplit
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO