Life

Ce a zis Tudor Gheorghe despre Spike, iubitul Liviei Bordea, și manele

Tudor Gheorghe a vorbit despre remake-ul uneia din piesele care l-a făcut celebru, realizat de Spike al Liviei Bordea. Ce a avut de zis?
15.12.2023 | 15:45
Ce a zis Tudor Gheorghe despre Spike iubitul Liviei Bordea si manele
Tudor Gheorghe a vorbit despre remake-ul piesei sale, realizat de Spike, iubitul Liviei Bordea. Foto: Instagram/ Podcast Damian Drăghici
ADVERTISEMENT

Tudor Gheorghe a vorbit despre remake-ul făcut de Spike la melodia „Au înnebunit salcâmii”, pe care cunoscutul rapsod a popularizat-o de-a lungul anilor în spectacolele sale grandioase. Iubitul Liviei Bordea a transformat cântecul într-o variantă rap, refrenul fiind asigurat de o tânără artistă pe nume Diana Constantin.

Tudor Gheorghe, ferm cu privire la remake-ul melodiei „Au înnebunit salcâmii”, făcut de Spike, iubitul Liviei Bordea

Evident că Tudor Gheorghe a fost contactat în vederea acestui proiect muzical, iar la început s-a arătat puțin reticent. Cantautorul a dezvăluit în podcastul lui Damian Drăghici că i-a dat acceptul lui Spike și băieților din echipa sa, celor care se ocupă de acest proiect și, în cele din urmă, i s-a părut un experiment uriaș.

ADVERTISEMENT

Tudor Gheorghe a mărturisit că s-a bucurat foarte tare mai ales pentru că tinerii care nu erau la curent, cei din generația actuală, cu munca sa au fost curioși să asculte și varianta originalei a piesei „Au înnebunit salcâmii”. Asta nu a putut decât să-l flateze pe artistul oltean.

„Cum să spun? La început am avut așa… Că nu mai semăna deloc cu ce am cântat eu. Fiul meu, care e generația lor, a zis: `Tata, a test, e foarte interesant. Ia să vezi cum se va schimba toată povestea`. Ei știau piesa cântată de băieții ăștia, dar nu știau originalul.

ADVERTISEMENT

Înțelegi? Pe urmă au fugit să audă și originalul și a fost altceva. A fost foarte bine. Eu am fost de acord (n. red.: să-l lase pe Spike să facă remake-ul). Băieții au fost foarte eleganți, m-au întrebat și le-am dat acceptul fără niciun fel de problemă”, a dezvăluit Tudor Gheorghe în podcastul lui Damian Drăghici, pe YouTube.

Ce spune maestrul despre manele și manelizare. Îi place cum cântă Adrian Minune

Rapsodul a vorbit și despre fenomenul manelelor din România, acest gen muzical acaparând mare parte a pieței la ora actuală. Tudor Gheorghe a recunoscut că el ascultă și manele și că tinerii care abordează acest gen cândva extrem de hulit sunt extraordinari.

ADVERTISEMENT

„Eu ascult și manele. Nu mă deranjează, sunt niște copii formidabili, niște glasuri excepționale. Adrian Minune este un glas remarcabil. Vorbesc despre copiii de la început, care au început cu manelele, după aceea au degenerat. S-au schimbat și temele, chipurile alea cu silicoane, cu bani aruncați, nu mai e muzică… Na, na, na. Găsiseră ritmul ăsta.

Maneaua n-au inventat-o ei. Turcismele, muzica orientală, cum să spun, frumoase! Ușor, prin vulgarizare prin obsedanta temă anii, banii și dușmanii… Trei cuvinte sunt”, a declarat Tudor Gheorghe în același interviu online.

ADVERTISEMENT

Artistul e de părere că, într-adevăr, românii s-au manelizat, însă pune accentul pe lucrurile pe care le-a enumerat, pe vulgaritatea cu care consideră că au venit unii artiști pentru a avea succes.

Tot în același podcast apărut pe YouTube, Tudor Gheorghe a vorbit și despre legătura sa cu totul specială cu Dumnezeu, farmecul doinei românești, pierderea folclorului și a portului național și importanța poeziei în viața oamenilor, printre altele.

 

ADVERTISEMENT