News

Ce achiziții fac instituțiile statului pe platforma de licitații! Apă minerală de 1 milion și bilete de avion pentru personal

23.03.2021 | 07:00
Ce achizitii fac institutiile statului pe platforma de licitatii Apa minerala de 1 milion si bilete de avion pentru personal
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce achiziții fac instituțiile statului pe platforma de licitații! Astfel, SEAP, adică Sistemul Electronic de Achiziții Publice este singura platforma prin care aparatul de stat poate să cumpere necesarul de lucru. Fiecare mutare făcută trebuie să respecte însă la literă toate cerințele legale.

Astfel, în caietul de sarcini sunt stipulate tipul de produse dorite, cantitatea sau prețul maximal oferit. Mai mult de atât, cheltuielile respective sunt controlate de Curtea de Conturi.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, de-a lungul timpului au existat câteva licitații care au stârnit amuzamentul opiniei publice. De exemplu, anul trecut, BNR a achiziționat brânzeturi în valoare de 340 de mii de lei.

Ce achiziții mai fac instituțiile statului pe platforma de licitații!

Reprezentanții Băncii Naționale a României au transmis că situația este una absolut normală și că urmează chiar achiziții de pește și produse de pește, în valoare de 434.000 lei.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, BNR s-a înscris din nou pe SEAP. Vrea să cumpere apă minerală plată și carbogazoasă de 1.077.087,84 lei. Marfa ar urma să vină în mai multe tranșe și, în mod evident, este ales prețul cel mai scăzut.

Sursa foto – hepta.ro

Nu sunt acceptate alte variante și BNR își rezervă dreptul de a prelungi durata contractului în situația în care nu a fost livrată întreaga cantitate prevăzută. Termenul limită de depunere nu trebuie să depășească data de 24 iunie.

ADVERTISEMENT

Apa va fi folosită la aprovizionarea unităților de tip restaurant/cantină/bufet din cadrul BNR. Produsele livrate vor fi ambalate în baxuri și ambalajul trebuie să fie intact iar produsul etichetat corespunzător. De remarcat că în primul lot trebuie să se afle nu mai puțin de 89 de mii de sticle de 0,5 de apă.

BNR ia apă, Ministerul Dezvoltării, bilete de avion

De asemenea, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a lansat o licitație pentru salubrizare vagoane, în valoare de 900.000 de euro. Concret, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat  anunțul de licitație ce are ca obiect ”Salubrizare vagoane de călători la Revizia de Vagoane Suceava și Post Revizie Vagoane Sibiu”.

ADVERTISEMENT

Poșta Română s-a înscris și ea pe SEAP. Vrea să cumpere 70 imprimante multifuncţionale laser A3 color și a pregătit 658.000 lei. Bani serioși plătește și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. 2.775.983,19 lei sunt alocați pentru achiziția de bilete de avion.

Sursa foto – hepta.ro

Autoritatea contractantă vizează cumpărarea serviciilor de transport aerian intern și internațional de pasageri în funcție de necesități și în limita bugetului alocat, după caz, pentru demnitarii, salariații și/sau delegații autorității contractante – clasa economic, clasa business, cu week-end si fără week-end sau altele, după caz.

Prestatorii de servicii semnatari ai acordului-cadru și, ulterior, ai contractelor subsecvente, vor efectua rezervări și emiteri de bilete de avion pe curse directe, iar acolo unde nu există curse directe vor oferta, în mod obligatoriu, curse combinate cu maxim două zboruri, obligatoriu cu aceeași companie, pe orare diferite, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se vor oferta curse combinate formate din cel mult două zboruri cu companii diferite, cu escale de minimum 1 oră.

Romsilva cumpără furaje pentru fazani

În lotul 1 al tranzacției cantitatea maximă estimată de bilete de avion achiziţionate pe durata acordului-cadru este de 500 de bilete, respectiv cantitatea minima estimată fiind de 3 bilete. Ministerul a transmis că pe rute interne vor fi nevoie de bilete către Baia Mare, Cluj Napoca, Iași, Oradea, Satu Mare, Suceava și Timișoara.

Există și câteva rute internaționale orientative. Astfel, reprezentanții ministerului au transmis că este posibil să fie nevoie de bilete de avion către 50 de țări din Europa.

Sursa foto – facebook

În același timp, Romsilva cumpără de 429.000 lei furaje pentru fazani. Mai exact, fiecare lot de nutrețuri livrat va fi folosit la hrănirea fazanilor de la crescătoria Gherghița din cadrul DSP Prahova.

ADVERTISEMENT