Life

Afacerea banală care a transformat-o în miliardară pe o româncă. Toată lumea face lucrul acesta de zeci de ani

O româncă a devenit miliardară datorită unei afaceri banale, pe care mulți dintre noi am putea să o punem în aplicare. Despre ce este vorba?
12.11.2022 | 12:25
Afacerea banala care a transformato in miliardara pe o romanca Toata lumea face lucrul acesta de zeci de ani
Afacerea de succes a unei românce. Sursa foto: ZF, Adevărul, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă impresionează prin afacerea ei. A ajuns să fie miliardară și are clienți atât din țară, cât și din afară, inclusiv din Statele Unite ale Americii sau Dubai.

Afacerea cu murături prin care o româncă a devenit miliardară. Cum a reușit

”Domnișoara Murătură” este business-ul de succes al unei românce pe nume Dana Văcaru. Povestea de viață a femeii este una impresionantă.

ADVERTISEMENT

Dana Văcaru este la bază jurist, dar a renunțat la a-și mai continua profesia, pentru a se dedica afacerii familiei. Totul a pornit de la bunicii săi, care acum mai bine de 60 de ani vindeau murături în piață.

În borcanele ”Domnişoarei Murătură“ se găsesc gogonele, castraveți, foi de varză pentru sarmale sau varză tocată.

ADVERTISEMENT

”Am avut cereri inclusiv din Canada şi SUA. Am trimis şi către o comunitate de români din Dubai. Ne dorim să accesăm cât mai multe pieţe (…)

Bunicii mei făceau murături acum 60 de ani şi le vindeau în pieţele din Bucureşti. Apoi, în 1990, părinţii mei au preluat afa­ce­rea. În 2007, un distribuitor de produse ro­mâ­neşti care vindea în afară ne-a propus să vin­dem murăturile ambalate în vid către comu­ni­tăţile de români din Europa.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în­cet-încet, am intrat în reţelele de magazine din România. Lucrăm cu Penny, Selgros şi Profi şi suntem în negocieri şi cu alte reţele“, a relatat Dana Văcaru pentru o emisiune online a Ziarului Financiar.

Cum își întreține românca murăturile

Halele de producție se află în localitatea Slobozia Moară, din județul Dâmbovița. Dacă în trecut bunicii Danei Văcaru foloseau putinele din lemn pentru murături, în prezent aceasta utilizează bazine din fibre de sticlă.

ADVERTISEMENT

Românca are și câțiva angajați pentru afacerea sa. La momentul acordării interviului, în 2020, ea preciza 15 persoane care se ocupau de producție. Tot atunci, ”Domnișoara Murătură” își exprima dorința de a tripla business-ul.

În 2019, Dana Văcaru avea o cifră de afaceri de 1, 2 milioane de euro. Cei mai mulți bani au venit în a doua parte a anului, deoarece atunci a avut cele mai multe vânzări.

ADVERTISEMENT
Tags: