News

Ce amendă a primit Vlad Voiculescu pentru că nu a purtat mască în Parlament. Ministrul nu e la prima abatere

02.04.2021 | 15:56
Ce amenda a primit Vlad Voiculescu pentru ca nu a purtat masca in Parlament Ministrul nu e la prima abatere
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a fost amendat pentru că nu a purtat mască de protecţie într-un spaţiu închis. Ministrul Sănătăţii fusese fotografiat luni încălcând regulile chiar pe holurile Parlamentului.

Ulterior, Vlad Voiculescu a afirmat că a cerut să fie amendat şi le-a cerut oamenilor să respecte regulile.

ADVERTISEMENT

Ministrul a fost în cele din urmă sancționat cu suma de 1.500 lei, a transmis Poliția Capitalei. Vezi Aici ce amendă a luat Raluca Turcan pentru că nu a purtat mască.

Vlad Voiculescu a fost amendat cu 1500 de lei

„Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, a transmis Poliţia Capitalei, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT
foto: captura digi24

Vlad Voiculescu anunțase miercuri că a cerut să fie amendat după imaginile apărute cu el în Parlament fără a purta mască de protecţie.

„Cred că echipa mea a luat legătura cu cineva la poliţie sau la prefectură. Nu ştiu ce valoare are. Ştiu doar că voi primi o amendă. Sper să fie cât mai mică”, a explicat Voiculescu când a fost întrebat pe cine trebuie să suni ca să plăteşti o amendă.

ADVERTISEMENT

Justificare jenantă pentru incidentul din Parlament

Vlad Voiculescu a venit cu precizări pe Facebook, spunând că era într-o conferință video și și-a dat jos masca pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. „La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a explicat ministrul.

Vlad Voiculesc, amendat pentru că nu a purtat mască. Nu era la prima abatere

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a apărut fără mască de protecție în timpul unei videoconferințe cu ministrii sănătății din UE. Acesta însă nu era singur în birou. În apropierea lui se afla colaboratoare care purta mască, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

Ridicolul situației face ca în timpul videoconferinței, Vlad Voiculescu să fi vorbit tocmai despre măsurile luate de Guvern pentru combaterea pandemiei. El sublinia importanța purtării măștii.

Ministrul apare la minitul 35:00

”Fără măști suntem într-un pericol real”

„Dacă ne uitam la răspândirea virusului, acesta este la un nivel mediu și e important pentru noi să aplicăm măsurile care să prevină creșterea accelerată în continuare. Există acest risc. Iar pentru a continua majoritatea activităților și conduita în condiții de siguranță a acestora este necesar un comportament individual prudent în ceea ce privește mobilitatea, interacțiunea însoțită în permanentă de respectarea măsurilor inividuale de protecție, măști și nu numai.

Acestea sunt necesare pentru a reduce transmisia în cadrul comunităților și fără ele suntem într-un pericol real”, a spus Voiculescu, potrivit sursei citate.

În înregistrarea videoconferinței apar și alți ministri UE fără mască, însă aceștia apar singuri în cadru.

ADVERTISEMENT