News

Ce amendă vor primi parlamentarii care votează în locul colegilor? Votul va fi și anulat

10.03.2021 | 08:01
Ce amenda vor primi parlamentarii care voteaza in locul colegilor Votul va fi si anulat
ADVERTISEMENT

Parlamentarii care votează la 2 mâini își vor vedea votul anulat. Mai mult, aceștia vor fi și amendați pentru fapta lor.

Coaliția de guvernare sprijină amendamentul USR-PLUS. Astfel, va fi modificat Regulamentul Comun al Camerei Deputaților și Senatului în așa fel încât să fie prevăzute sancțiuni pecuniare pentru senatorii și deputații care votează la două mâini.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele de ședință poate decide anularea votului exercitat în lipsa parlamentarului.

Vot anulat pentru parlamentarii care votează la 2 mâini. Ce amendă vor primi

”Art.521. – Sancționarea pentru utilizarea cardului de vot electronic de către un alt senator sau deputat

ADVERTISEMENT

(1) Sancțiunea disciplinară parlamentară pentru abaterea disciplinară prevăzută la art.51 lit.f) constă în reținerea din indemnizația lunară brută a deputatului sau a senatorului a unei sume reprezentând diferența dintre aceasta și valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

(2) În situația prevăzută la art.51 lit.f), exprimarea votului prin mijloace electronice prin utilizarea cardului de vot electronic al altui senator ori deputat are drept consecință anularea votului astfel exprimat, ce poate fi dispusă doar până la momentul încheierii ședinței de către președintele de ședință”, arată amendamentul depus în Parlament.

ADVERTISEMENT

Acum o săptămână mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au votat amendamentele de la buget în locul colegilor.

Mai mulți parlamentari nu au mai așteptat sfârșitul ședinței într-o zi în care bugetul a fost dezbătut în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Prin urmare, unii dintre ei și-au mandatat colegii să voteze în locul lor.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei prinși a fost Lucian Feodorov, de la AUR. Deputatul USR Filip Havârneanu l-a acuzat pe Facebook că a votat de nouă ori cu două cartele.

ADVERTISEMENT
Tags: