Life

Ce are, de fapt, Irina Columbeanu? Tatăl ei e disperat degeaba

Ce este șalazionul, boala pe care o are Irina Columbeanu și cum se poate trata. Ce spun specialiștii despre această afecțiune?
14.11.2023 | 18:00
Ce are de fapt Irina Columbeanu Tatal ei e disperat degeaba
Irina Columbeanu, boala. Ce spun specialiștii. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Irina Columbeanu a fost diagnosticată în urmă cu câțiva ani cu o boală oculară denumită șalazion. Tocmai de aceea, Monica Gabor a vrut să o ducă pe fiica sa și a lui Irinel Columbeanu în America, pentru a se trata. FANATIK a luat legătura cu un medic oftalmolog, care ne-a explicat că de fapt, lucrurile nu sunt atât de grave.

Ce este șalazionul, afecțiunea pe care o are Irina Columbeanu

Irinel Columbeanu s-a speriat la auzul veștii că fiica sa a fost diagnosticată cu o boală oculară. Iar Monica Gabor a cerut o procură de la fostul milionar, pentru ca fiica lor să poată pleca în America.

ADVERTISEMENT

Pe motivul că fosta soție a lui Irinel Columbeanu ar fi vrut ca fiica sa să fie tratată de cei mai buni medici din Statele Unite. Dar acesta să fie oare adevăratul motiv? Nu de alta, dar specialiștii ne confirmă că această afecțiune este des întâlnită și nici nu este atât de gravă.

“Șalazionul este o afecțiune oftalmologică care apare din cauza unei anumite glande sebacee de la nivelul pleoapei. Dacă această glandă se blochează sau se inflamează se produce o umflătură pe pleoapă. Nu este o afecțiune gravă, este des întâlnită, practic este o inflamație. Arată ca un mic chist, iar majoritatea pacienților sunt deranjați din punct de vedere estetic.

ADVERTISEMENT

Pentru că de regulă nu este dureros. Apare de regulă mai des la copii sau la adolescenți. Poate apărea din cauza unei igiene oculare precare, de la purtarea lentilelor de contact. În unele situații, blefarita poate spori riscul de formare a șalazionului.

Această afecțiune nu provoacă neapărat durere, așa cum spuneam, ci mai degrabă un disconfort. Pacienții au senzația unui corp străin la nivelul pleoapei”, a declarat medicul oftalmolog Doina Stanciu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cât de ușor se tratează boala Irinei Columbeanu și în România

Se pare că afecțiunea pe care o are fiica lui Irinel Columbeanu nu necesită tratament deosebit. După cum spun specialiștii, problema cu care se confruntă Irina Columbeanu poate fi tratată cu ușurință de orice medic din România. Așadar, motivul pentru care Monica Gabor a ales să plece cu fiica sa în America a fost probabil cu totul altul. Iată ce spun medicii oftalmologi despre tratarea șalazionului.

“În primă fază, tratamentul este unul extrem de simplu. Se pot aplica comprese calde, pentru a deschide porii. Implicit, se ameliorează inflamația glandei respective. De asemenea, masajul poate fi de ajutor. Dacă nu funcționează compresele, se poate recomanda un tratament medicamentos pe bază de antiinflamatoare ori în cazuri mai grave, antibiotice.

ADVERTISEMENT

De regulă, șalazionul trece destul de ușor, pentru că nu vorbim despre o afecțiune gravă a ochiului. În foarte puține cazuri se apelează la intervenții chirurgicale. Dacă șalazionul persistă pentru multă vreme și are dimensiuni mari. Însă intervenția chirurgicală este ultima opțiune”, ne mai spune dr. Stanciu, specialistul în oftalmologie.

Boala pe care o are Irina Columbeanu se poate preveni cu ușurință: “Riscuri aproape inexistente”

Din ce înțelegem de la medicul oftalmolog, Irinel Columbeanu și-a făcut griji prea mari pentru o problemă relativ minoră. Se pare că această afecțiune, în cazuri rare, necesită o intervenție chirurgicală. Însă și aceasta din urmă este minim invazivă și se poate efectua cu ușurință și în România.

“Se pot face și injecții cu corticosteroizi, în cazurile mai grave. Iar în ultimă fază, dacă pacientul se confruntă timp îndelungat cu această problemă, se poate îndepărta chirurgical. Este o intervenție care se face sub anestezie locală, se face o mică incizie și se drenează zona respectivă. Este o intervenție minim invazivă, iar dacă este executată corespunzător, riscurile sunt sunt aproape inexistente.

Este importantă prevenția, cu orice problemă ne-am confrunta. Să se curețe adecvat pleoapele de bacterii și excesul de sebum. Nu cred că mai e cazul să specific că nu trebuie să ne atingem ochii cu mâinile murdare. Să se respecte regulile de igienă în cazul celor care poartă lentile de contact”, a mai adăugat medicul oftalmolog Doina Stanciu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT