News

Ce ascunde un oraș turistic important din România. Tuneluri secrete peste care trec zeci de mii de oameni fără să știe de ele

Un oraș turistic important din România ascunde foarte multe secrete, inclusiv tuneluri de care mulți nu știu. Ce spune legenda
27.04.2024 | 14:44
Ce ascunde un oras turistic important din Romania Tuneluri secrete peste care trec zeci de mii de oameni fara sa stie de ele
Ce ascunde un oraș turistic important din România. colaj Fanatik/ Foto Hepta/locuriuitate.com
ADVERTISEMENT

Un oraș turistic important din România ascunde foarte multe întâmplări captivante, aici aflându-se inclusiv tuneluri secrete. Este vizitat de zeci de mii de turiști, însă nu toți știu ce se află, de fapt, sub această localitate.

Misterele unui oraș turistic important din România

Este vorba despre municipiul Brașov, aici unde în vremea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost săpate mai multe grote și tuneluri secrete. Ele ar face legătura cu mai multe puncte cheie din oraș. Există zvonuri potrivit cărora prin fiecare tunel se poate ajunge la câte unul din turnurile Brașovului.

ADVERTISEMENT

Au fost construite cu scopul de a apăra orașul, iar acum sunt considerate un adevărat mister. În jurul lor au apărut mai multe legende. În perioada războiului, oamenii obișnuiau să vină aici, fiind considerate adăposturi sigure în timpul bombardamentelor.

Astfel de guri de intrare pot fi văzute în mai multe zone din Brașov. Însă, multe sunt închise. De-a lungul timpului, asemenea intrări au fost descoperite pe străzile Mihai Viteazul, Cuza Vodă, Nucului, dar și în curtea Liceului de Muzică.

ADVERTISEMENT

Turiștii pot vizita catacombele situate în zona După Ziduri

Un alt tunel a fost găsit odată cu demolarea unei locuințe, pe strada Lanurilor. Descoperirea a fost făcută în anul 2008. De altfel, în septembrie 2020 au fost deschise catacombele situate în jurul Turnului Alb, devenind atracții turistice.

Acestea se află în zona După Ziduri, iar turiștii le pot vizita atât în cursul săptămânii, cât și în weekend. În tunelurile situate pe această stradă se permite accesul grupurilor de cel mult 15 persoane. Ba chiar, autoritățile au luat în calcul, în urmă cu câțiva ani, să fie deschis un muzeu. Însă, ideea nu a fost pusă în practică până acum.

ADVERTISEMENT

După căderea comunismului, s-a vehiculat zvonul conform căruia și din Biserica Neagră s-ar putea ajunge către trei tuneluri. Altă legendă spune că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un tunel care lega Casa Sfatului cu o peșteră, ar fi servit drept loc în care erau ținuți captivi soldații germani.

Istoricii nu pot spune cu exactitate cât de adevărate sunt aceste informații. „Există multe astfel de spaţii care sunt în administrarea Apărării Civile.Unele informaţii sunt încă clasificate.

ADVERTISEMENT

Pot să vă confirm că a mai fost un caz, în care s-a descoperit un tunel în anii ’30, când s-au făcut lucrări la Vila Kertsch (construită în 1887) pe strada Porţii (strada Republicii de astăzi), în locul unde este acum Modaromul”, spunea acum câțiva ani Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie din Brașov, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: