News

Ce au descoperit poliţiştii de frontieră români într-un camion ce trebuia să treacă vama. “Se aud zgomote”

Şoferul unui camion i-a alertat pe poliţiştii de frontieră de la vama Moraviţa, după ce a sesizat că din remorca sa se aud zgomote ciudate.
21.04.2024 | 13:11
Ce au descoperit politistii de frontiera romani intrun camion ce trebuia sa treaca vama Se aud zgomote
Şoferul camionului i-a alertat pe poliţiştii de frontieră încă dinainte de a ajunge în vamă Foto: pressalert.ro
ADVERTISEMENT

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei de la Moraviţa au sost sesizaţi de şoferului unui camion că din remorca ansamblului pe care îl conduce se aud zgomote şi voci. Cum bărbatului i-a fost frică să meargă să vadă ce este a apelat la oamenii legii, care au dezlegat misterul.

Migranţii se aflau în procedură de azil în România

“La faţa locului s-a deplasat o patrula formată din poliţiştii de frontieră care a condus ansamblul rutier pe aliniamentul de control, procedând la efectuarea controlului fizic împreună cu lucratorii vamali.

ADVERTISEMENT

S-a constatat că semiremorca prezintă sigiliu de România şi că şnurul de siguranţă al prelatei prezintă semne de manipulare în zona sasiului, pe partea dreapta (tăiat şi relipit). Cu ocazia controlul amănunţit al compartimentului de marfă au fost depistaţi în interiorul mijlocului de transport cinci cetăţeni afro-asiatici”, au transmis oficialii Poliţiei de Frontieră.

Patru dintre cele cinci persoane găsite în remorcă sunt camerunezi, membri ai aceleiaşi familii: mama, tatăl şi doi copii. A cincea persoană este din Guineea.

ADVERTISEMENT

Vârstele acestora sunt cuprinse între 5 şi 40 de ani. Toţi cinci se aflau sub procedură de azil în România şi intenţionau să ajungă fraudulos în Germania.

“Persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în automarfar, într-o parcare de pe centura municipiului Timişoara, în timp ce conducătorul auto efectua timpii de odihnă, deoarece doreau să ajungă în Germania”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

ADVERTISEMENT

O dată constatată infracţiunea, poliţiştii de frontieră au procedat la deschiderea unui dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Tot săptămâna aceasta, la vama Nădlac au fost descoperiţi 16 migranţi din ţări asiatice, aceştia încercând să treacă fraudulos graniţa în Ungaria.

ADVERTISEMENT

Migranţii, cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal și Iran, intrați legal în România în baza unor permise de muncă, erau ascunşi printre plăci de pal, paturi și saltele, care urmau să le fie livrate unor societăți comerciale din Olanda şi Italia.

ADVERTISEMENT