News

Migranți găsiți în șoc hipotermic, la Vama Giurgiu. Erau ascunși într-un camion frigorific și voiau să ajungă în Germania

Mai mulți migranți au fost găsiți de polițiștii de frontieră, la Vama Giurgiu. Erau ascunși într-un camion frigorific, în șoc hipotermic.
05.03.2024 | 23:39
Migranti gasiti in soc hipotermic la Vama Giurgiu Erau ascunsi intrun camion frigorific si voiau sa ajunga in Germania
Migranți găsiți în șoc hipotermic, la Vama Giurgiu. colaj Fanatik/ Foto captură Youtube
ADVERTISEMENT

Au fost scene de groază, marți, la Vama Giurgiu, unde mai mulți migranți au fost găsiți în șoc hipotermic. Vorbim de opt tineri din țări afro-asiatice, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Mai mulți migranți, ascunși într-un camion frigorific, au fost găsiți în șoc hipotermic

Migranții erau ascunși într-un camion frigorific și voiau să ajungă în Germania. Șoferul de 26 de ani, cetățean turc, a fost oprit la controlul de frontieră. El transporta condimente din țara de origine către Germania.

ADVERTISEMENT

Însă, polițiștii au fost surprinși să descopere printre cutiile cu condimente, în camionul frigorific, opt migranți. Cu toții se simțeau rău, fiind în șoc hipotermic. Din fericire, au fost găsiți înainte să se producă o tragedie.

„La controlul de frontieră, polițiștii au depistat opt persoane, șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, ascunse în semiremorca autocamionului, echipată cu instalație frigorifică, printre cutiile cu condimente.

ADVERTISEMENT

La momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău şi hipotermie. Poliţiştii de frontieră le-au acordat de îndată primul ajutor şi au solicitat prin SNUAU 112 sprijin medical”, a informat Poliția de Frontieră.

Având în vedere starea în care se aflau, la fața locului au fost solicitate mai multe ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Giurgiu. Ei au fost transportați la spital pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră precizează că după ce starea lor de sănătate va fi stabilă, vor fi externați și preluați de Poliţia de Frontieră din Bulgaria, care va continua ancheta în acest caz. Același lucru se va întâmpla și cu șoferul turc.

Femeie din Siria, găsită într-o valiză de polițiștii de frontieră

Un caz similar a avut loc la începutul lunii februarie, la punctul de Trecere a Frontierei Curtici, în trenul care circula pe direcția București Nord – Budapesta. O femeie din Siria a fost ascunsă într-o valiză, fiind ajutată de un german să treacă granița.

ADVERTISEMENT

Aceasta plănuia să ajungă la familia ei, care se află în vestul Europei. Cercetările au demonstrat faptul că bărbatul care a ajutat este, de fapt, fratele femeii respective. Oamenii legii au deschis o anchetă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: