News

Ce au descoperit polițiștii în bagajul unei românce care urma să ajungă în Marea Britanie. A fost oprită pe aeroportul din Cluj-Napoca

În bagajul unei românce care urma să ajungă în Marea Britanie a fost făcută o descoperire alarmantă. Femeia a fost oprită.
12.01.2024 | 20:47
Ce au descoperit polițiștii în bagajul unei românce. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce au descoperit polițiștii în bagajul unei românce care voia să călătorească în Marea Britanie. Situație mai puțin obișnuită, joi, 11 ianuarie, pentru ofițerii de securitate de pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Ce au descoperit polițiștii în bagajul unei românce

Reprezentanții Biroului Vamal de Frontieră au anunțat polițiștii de frontieră după ce au găsit în bagajul de cală al unei românce 45 de flori de mină. Acestea ar putea face parte din patrimoniul național.

ADVERTISEMENT

Femeia, în vârstă de 56 de ani, din Tulcea, a spus că bunurile i-ar aparține. Însă, nu a putut oferi un certificat de export temporar ori definitiv, care este emis de Ministerul Culturii în astfel de cazuri.

Românca a declarat că florile de mină, specimene rare care aveau diverse mării și culori, urmau să fie transportate în Marea Britanie. Aici ar locui în prezent. Obiectele au fost reținute și a fost deschisă o anchetă.

ADVERTISEMENT

„S-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, originară din Tulcea. La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori. Suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie apaţinând patrimoniului cultural naţional mobil. Persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii.

Persoana în cauză a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie unde locuieşte”, au informat polițiștii de frontieră.

ADVERTISEMENT

Valoarea, precum și proveniența florilor de mină va fi stabilită de oamenii legii. Polițiștii au deschis dosar penal. Sunt desfășurate cercetări pentru suspiciunea infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal.

Româncă depistată cu droguri ascunse în corp

Anul trecut, în luna octombrie, o româncă a fost prinsă în timp ce încerca să iasă din țară având droguri ascunse în corp. Incidentul șocant a avut loc pe Aeroportul Otopeni. Ea a fost depistată chiar înainte să părăsească România.

ADVERTISEMENT

Femeia avea asupra ei 12 pachețele cu 159 de grame de cocaină, ascunde atât în bagaje, dar și în propriul corp. A fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc.

ADVERTISEMENT