News

Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri

Doi români au trecut prin momente de panică, după descoperirea pe care au făcut-o în cotețul găinilor, în curte. Oamenii au sunat la 112.
17.04.2024 | 19:52
Ce au gasit doi romani in cotetul gainilor intro curte dintro comuna din Mehedinti Soc total creatura avea doi metri
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte din Mehedinți. colaj Fanatik/ captură video/ Facebook
ADVERTISEMENT

Doi români au trecut prin clipe de panică, după ce au găsit în cotețul găinilor, amplasat în curte, o creatură nepoftită. Oamenii s-au speriat și au sunat de urgență la 112, solicitând sprijinul autorităților.

Ce au descoperit doi români în cotețul găinilor aflat în curte

S-a întâmplat, joi, în localitatea Şimian, din județul Mehedinţi, aici unde o familie a găsit un șarpe de doi metri în propria gospodărie. Au fost șocați să constate că reptila își făcuse culcuș chiar în adăpostul găinilor.

ADVERTISEMENT

Ei au anunțat jandarmii, așa cum se recomandă să se procedeze în astfel de cazuri. În cele din urmă, aceștia au reușit să scoată șarpele din coteț datorită unui dispozitiv din dotare. Apoi, a fost eliberat în mediul său natural.

„În urma unui apel prin sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 primit miercuri, 17.04.a.c., la Dispeceratul unității, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat în comuna Șimian, unde un cetățean a semnalat prezența unui șarpe în gospodărie.

ADVERTISEMENT

La fața locului, jandarmii au constatat că un șarpe în lungime de aproape 200 cm își găsise adăpost în cotețul găinilor. Cu ajutorul dispozitivului din dotare, șarpele de casă a fost extras și, ulterior, eliberat în mediul său natural”, au transmis jandarmii din Mehedinți.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Mehedinţi au transmis câteva recomandări cetățenilor. Oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie de șerpi, dacă observă prezența lor în gospodării. Nu se recomandă îndepărtarea lor, cetățenii fiind rugați să ceară ajutorul instituțiilor abilitate în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Ce șerpi veninoși există în țara noastră

În țara noastră există trei specii de vipere. Este vorba despre vipera cu corn sau ammodytes, vipera berus ori de munte și vipera ursinii sau de stepă. Prima dintre acestea este o specie protejată și poate atinge dimensiuni de 95 de cm.

Vipera cu corn este activă în perioada aprilie-noiembrie. Potrivit specialiștilor, cel mai des este întâlnită în județele Timiș, Mehedinți, Vâlcea, Gorj, Alba, Caraș-Severin, Sibiu, Tulcea, dar și Constanța.

ADVERTISEMENT

În schimb, vipera de munte își face apariția în mai multe zone din România. Este întâlnită în aproape 30 de județe, printre care Arad, Bihor, Timiș, Alba, Hunedoara, Suceava, Harghita, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, etc. Pe de altă parte, vipera de stepă se găsește doar în câteva județe ale țării. Vorbim de Iași, Galați, Botoșani, Tulcea, Alba, Suceava și Cluj.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil