News

Ce au spus doi turiști spanioli după ce au vizitat hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Au fost uimiți total

Doi turiști spanioli care au vizitat hotelul de gheață de la Bâlea Lac au fost uimiți total de ceea ce au găsit în România.
06.05.2023 | 20:52
Ce au spus doi turisti spanioli dupa ce au vizitat hotelul de gheata de la Balea Lac Au fost uimiti total
Doi turiști spanioli au vizitat hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Ibericii au fost uimiți total. Sursa foto: captură ȘtirileProTv.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familiei de turiști spanioli a fost impresionată de hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Ibericii s-au aflat în România în acest debut de lună mai, chiar înainte ca inedita construcție din Munții Făgăraș să se închidă.

Doi turiști spanioli au vizitat hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Ibericii au fost uimiți total

Căldura s-a lăsat așteptată în această primăvară în România. În debut de lună mai, la 2.000 de metri înălțime, mulți au profitat de vreme și s-au dat în continuare cu schiurile. Așadar, visul oricărui împătimit al sporturilor de iarnă s-a împlinit.

ADVERTISEMENT

Tot în această perioadă, și la Bâlea Lac a fost zăpadă destul de mare. Astfel, hotelul de gheață de aici a putut fi în continuare vizitat. Au ajuns în vârf de munte atât turiști români, cât și turiști veniți de la mare depărtare.

Printre cei din a doua categorie au fost și membrii unei familii din Spania. De la peste 30 de grade, o familie din Madrid a venit tocmai la hotelul de gheață de la Bâlea Lac, cu puțin timp înainte ca acesta să-și închidă porțile.

ADVERTISEMENT

Ibericii au fost impresionați de ceea ce au găsit în centrul României. Ei recunosc că nu știau de acest hotel superb. Spun că au trăit o experiență inedită și promit să vină și la anul. Unica dezamăgire, care nu are legătură cu hotelul, este că nu au văzut urși pe Transfăgărășan.

Ne simțim uimitor! Suntem pentru prima dată aici, nu știam de hotelul ăsta de gheață. Am găsit hotelul, o experiență inedită ce trebuie repetată anul viitor, ne vom întoarce. Pe Transfăgărășan am vrut să căutăm urșii, nu i-am găsit”, au spus spaniolii, conform Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Cum se ajunge la hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac este situat pe culmile înghețate ale Munților Făgăraș. Locația este accesibilă doar cu telecabina, aflându-se la 2,000 m deasupra nivelului mării.

Anual, imediat după ce Lacul Bâlea îngheață, blocuri de gheață sunt tăiate pentru a construi igluurile confortabile. De asemenea, în hotel se mai ridică un restaurant și o biserică magică.

ADVERTISEMENT

Sculptate manual de meșteri locali, apele înghețate din Lacul Bâlea sunt transformate în frumosul complex Hotel de Gheață. În fiecare an este abordată o tematică diferită, iar fiecare cameră se bucură de un decor aparte, alcătuit din statui și sculpturi deosebite care vor fascina oaspeții locației”, se arată pe site-ul Hotel of Ice.

ADVERTISEMENT