News

Turiștii se bucură de primele ninsori de la munte. Zona unde a fulguit mai consistent

Turiștii de pe Valea Prahovei au avut parte sâmbătă de primele ninsori. Meteorologii anunță că temperaturile român peste cele normale perioadei.
07.01.2023 | 15:38
Turistii se bucura de primele ninsori de la munte Zona unde a fulguit mai consistent
A nins pe Valea Prahovei Foto: celadonliving.com
ADVERTISEMENT

Sfârșitul de săptămână a venit în România cu o ușoară răcire a vremii. Turiștii veniți la schi pe Valea Prahovei s-au putut bucura, în sfârșit, de primele ninsori la munte.

Turiștii se bucură de primele ninsori de la munte

Administratorii pagini de Facebook Ski Azuga au postat imagini cu fulgii care au căzut sâmbătă peste Valea Prahovei. În prezent, pe pârtia de la Azuga zăpada este artificială.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au anunțat că, în ciuda răcirii vremii, temperaturile rămân peste cele normale perioadei, cel puțin până pe 6 februarie, în vreme ce regimul precipitațiilor va fi unul deficitar, cu excepția săptămânii 9 – 16 ianuarie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică, vineri, prognoza pe următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 9 – 16 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile estice, vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 23 – 30 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în est, centru și la munte.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM precizează că ”estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”.

ADVERTISEMENT
Tags: