Life

Ce avere a strâns Al Capone în timpul vieții. Cum a murit, de fapt, cel mai faimos gangster din istorie

Al Capone este un nume care va rămâne cu siguranță în istorie. El a fost unul între cei mai faimoși gangsteri americani în perioada 1920-1930.
16.01.2023 | 16:56
Ce avere a strans Al Capone in timpul vietii Cum a murit de fapt cel mai faimos gangster din istorie
Cum a murit Al Capone și ce avere a lăsat în urmă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Al Capone, pe numele său real, Alphonse Gabriel Capone, s-a născut pe 17 ianuarie 1899. El a fost fiul unei familii de imigranți italieni din zona Napoli, însă ani mai târziu avea să domine lumea interlopă din Chicago.

Ce avere avea Al Capone

Al Capone a ajuns la un moment dat conducătorul uneia dintre cele mai mari rețele de crimă organizată. Acesta era căsătorit cu Mae Josephine, de la vârsta de 19 ani, alături de care a avut și un fiu, Albert Francis Capone.

ADVERTISEMENT

La capitolul avere, de-a lungul timpului s-a scris că în apogeul puterii sale, imperiul lui Al Capone genera venituri undeva în jurul a 60 de milioane de dolari din alcool ilegal și 25 de milioane de dolari din afacerea sa cu jocuri de noroc.

La aceste sume se mai adaugă și alte 10 milioane de dolari din moravuri și alte 10 milioane de dolari de la diverse alte întreprinderi.

ADVERTISEMENT

La apogeul anilor săi foarte sângeroși în vârf, Al Capone scotea personal 105 milioane de dolari pe an. Dacă stăm să ne uităm la inflația de astăzi, suma ar fi de 1,5 miliarde de dolari pe an.

Boala care l-a ucis pe Al Capone la doar 48 de ani

Cum a murit Al Capone? Tânăr și după o luptă grea. Al Capone și-a petrecut ultimii ani din viață în Florida, fiind diagnosticat cu neurosifilis. Cauza morții a fost un accident vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

Al Capone s-a stil din viață la doar 48 de ani, iar în momentul morții sale, gangsterul avea o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

Pe ce a cheltuit bani acesta? Al Capone avea gusturi extravagante, așa că o mare parte din bani se duceau pe bijuterii cu diamante, mese mari, costume de mătase personalizate, șampanie scumpă, dar și o mașină de lux.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta plătea și o echipă de securitate puternică și se bucura și de o vilă pe malul mării în Miami Beach.

Ce s-a întâmplat cu averea lui Al Capone?

În general, acesta cheltuia bani cash și mai mereu îi avea la el. Ce s-a întâmplat însă cu banii când Al Capone a ajuns în spatele gratiilor? În 1931, gangsterul a fost condamnat la 11 ani în închisoare, pentru evaziune fiscală.

Potrivit strănepoatei acestuia, Deirdre Capone, o rudă de a ei, a făcut eforturi mari pentru a ascunde “sute de milioane de dolari”.

Mai departe, când Al Capone a ieșit din închisoare, lucrurile au devenit complicate. Acesta s-a îmbolnăvit de sifilis și a început să uite lucruri esențiale.

Acesta nu mai știa cine este fratele și nici cine este partenerul său de afaceri și de asemenea, nu mai știa nici locul unde se afla cea mai mare parte a banilor săi.

ADVERTISEMENT
Tags: