News

Ce avere impresionantă are primarul din Ștefăneștii de Jos. Edilul este acuzat că ar fi violat o fată de 12 ani

Ce avere impresionantă are primarul din Ștefăneștii de Jos, edil care a fost acuzat că ar fi abuzat o fetiță de numai 12 ani alături de alți bărbați
11.06.2021 | 14:13
Ce avere impresionanta are primarul din Stefanestii de Jos Edilul este acuzat ca ar fi violat o fata de 12 ani
Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut de Poliție pentru abuz sexual al unei minore. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Concret, Ștefan Ionel Robert este unul dintre cei mai bogați primari din țară. Edilul din comuna Ștefăneștii de jos din județul Ilfov are o declarație de avere care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. A fost nevoie de o pagină în plus pentru a trece toate terenurile pe care acesta le deține. Vorbim despre, atenție, nu mai puțin de 30 la număr. Trei dintre ele sunt trecute ca fâneață și se află în Târlungeni, Brașov.

Au o suprafață totală de 13.500 mp, dar nu se termină aici. Primarul mai are o fâneață și în Vama Buzăului de aproximativ 2000 de mp. Acesta are și un luciu de apă de 30 de hectare în Dascălu. Șase terenuri sunt intravilane. Trei dintre ele sunt chiar în Ștefăneștii de jos, au 5691 mp și se află în coproprietate cu soția, la fel ca toate celelalte domenii.

ADVERTISEMENT

Ce avere impresionantă are primarul din Ștefăneștii de Jos acuzat de abuz sexual

Alte două terenuri intravilane sunt în Dascălu și unul în Vama Buzăului. Aici există și alte două terenuri, unul extravilan, al doilea intravilan. Nu se termină aici – nu mai puțin de 18 terenuri sunt trecute la capitolul agricole.

Acestea sunt împărțite între Ștefăneștii de Jos, Dascălu, acolo unde sunt cele mai multe, și comuna Gruiu. În total, vorbim despre 152.576 mp, suprafață cumpărată de-a lungul timpului alături de soția lui, angajată și ea la Consiliul Local Ilfov.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la case de locuit, primarul din Ștefăneștii de Jos are două în comuna pe care o păstorește. Una a fost cumpărată în 2002 și are 200 de mp suprafață totală, în timp ce a doua a achiziționat-o doi ani mai târziu, fiind de numai 100 mp.

Continuăm cu mașinile și trecem în revistă cinci autoturisme. Cea mai veche este o Toyota din 2000. Urmează un Jeep Cherockee din 2001, o Kia din 2006, un BMW, an de producție 2008 și ultima, o Dacia Logan din 2019. De asemenea, edilul are și un ATV Bombardier.

ADVERTISEMENT

Câți bani are primarul din Ștefăneștii de Jos

Ștefan Ionel Robert a trecut în declarație de avere și bijuterii în valoare de 6 mii de euro, dar și un ceas Rolex, de asemenea, cotat la 6 mii de euro. Pe mâna edilului stă și un ceas de la Cartier care costă 5 mii de euro.

Trei terenuri a înstrăinat în ultimele 12 luni primarul din Ștefăneștii de Jos. Două dintre ele au fost intravilan agricole și i-au adus edilului 100 de mii de lei și 110 mii de euro. Alte zece mii de euro au venit pentru o fâneață.

ADVERTISEMENT

Conform declarației de avere, primarul are un credit scadent în 2024. Trebuie să returneze până atunci 20 de mii de euro. Edilul a câștigat anul trecut 73008 lei, ceea ce înseamnă un salariu de puțin peste 60 de milioane de lei, bani vechi. Acesta a mai obținut și 6100 de lei din arendarea unor terenuri agricole. Întreaga declarație de avere poate fi consultată AICI

De ce este acuzat primarul din Ștefăneștii de Jos

Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut inițial sub acuzațiile de act sexual cu un minor și influențarea declarațiilor. Nu a fost singurul implicat în această sitație. Alături de el au ajuns după gratii și alți doi indivizi, acuzați de viol. Edilul a fost eliberat şi va fi cercetat în libertate.

O altă femeie care ar avea legătură și ea cu acest caz este în acest moment cercetată în libertate. De remarcat că, abuzurile în urma cărora copila a rămas însărcinată, s-ar fi petrecut la finalul anului 2017. În tot acest timp, micuța a fost șantajată să păstreze tăcerea.

În cele din urmă, medicii care au ajutat-o să nască au anunțat autoritățile. Robert Ștefan a fost luat din pat de anchetatorii care au descins inclusiv la Primărie. Au urmat percheziții chiar și în casa edilului, dar oamenii legii nu au oferit mai multe detalii.

ADVERTISEMENT
Tags: