News

Primarul din Ştefănești, acuzat că a violat o fată de 12 ani. Edilul, cercetat în libertate. Update

Primarul din Ștefănești va fi cercetat în stare de libertate, chiar dacă este acuzat de viol. Mai multe percheziții au fost făcute joi dimineața în Ștefăneștii de Jos.
11.06.2021 | 16:21
Primarul din Stefanesti acuzat ca a violat o fata de 12 ani Edilul cercetat in libertate Update
Percheziții la primăria din Ștefăneștii de Jos și la casa edilului. Suspectate mai multe infracțiuni, printre care și viol. Sursa foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT
11-06-2021
13:20

Primarul din Ștefănești, reținut după ce a violat o fată, a fost eliberat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a decis punerea în libertate a primarului din Ștefănești reținut joi seară. Procurorii au respins propunerea organelor de cercetare penală și a fost revocată măsura reținerii.

“Întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecții în stare de libertate”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Primarul este acuzat de viol. În urma abuzului, minora a rămas însărcinată și a născut un copil. Și celelalte două persoane reținute în acest caz au fost eliberate

10-06-2021
19:19

Edilul din Ștefăneștii de Jos, reținut de oamenii legii

Primarul comunei Ștefăneștii de Jos a fost reținut în cazul minorei violate în urmă cu 4 ani. Edilul din județul Ilfov urmează să stea în spatele gratiilor în următoarele 24 de ore, el fiind suspectat pentru act sexual cu un minor. 

Alte două persoane au fost arestate de oamenii legii, cei trei fiind suspectați și pentru alte fapte, printre care se numără viol și șantaj. 

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate.

În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor”, arată un comunicat al poliției, notează digi24.ro

10-06-2021
13:35

Primarul din Ștefăneștii de jos, ridicat de anchetatori și dus la audieri

Ştefan Ionel Robert (PNL), edilul comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri, alături de alte patru persoane. Indivizii sunt acuzați de infrațiuni precum viol, act sexual cu un minor și șantaj.

Victima este o fată de 15 ani, iar la momentul în care faptele s-au întâmplat ea avea doar 12 ani. Copila a rămas însărcinată și a născut, un an mai târziu.

În cursul dimineții zilei de joi, 10 iunie, polițiștii din Ilfov au descins la cinci adrese din Ștefăneștii de Jos. Printre imobilele percheziționate se află și casa primarului din localitate, care după audiere a fost reținut pentru 24 de ore.

Percheziții la casa primarului din Ștefănești de Jos. În dosar s-ar efectua cercetări inclusiv pentru viol

Una dintre Realitatea Plus. Perchezițiile sunt efectuate de Serviciul Investigații Criminale.

Conform sursei citate, este vorba despre un dosar care vizează mai multe infracțiuni, inclusiv de viol, dar și alte fapte grave.

ADVERTISEMENT

După verificări, persoanele vizate vor fi duse la audieri pentru a da explicații polițiștilor.

A fost și un mic scandal la casa primarului din Ștefăneștii de Jos. Potrivit Antena 3, susținătorii şi rudele ediluluis-au adunat în faţa casei acestuia şi au început să se certe cu cei de la Poliție.

Percheziții și la Primăria din Iași

Verificări au loc joi și la primăria din Iași. Presa locală scrie că o echipă de procurori de la DNA Bucureşti împreună cu ofiţeri judiciarişti şi jandarmi a descins de dimineaţă, la ora 7.00, la sediul instituției.

ADVERTISEMENT

Nu se ştie deocamdată care este subiectul percheziției si cât de complexă va fi. Surse apropiate anchetei spun că ar fi vorba despre un schimb de terenuri.

Percheziții în mai multe județe. Infracțiunile vizate: contrabandă cu țigări și trafic de migranți

Tot joi, procurorii DIICOT și angajații din Poliție desfășoară mai multe percheziții în alte județe din țară.

ADVERTISEMENT

Acțiunile, care au loc în județele Ilfov, Vrancea, Bacău și Suceava, vizează infracțiuni precum contrabanda cu țigări și traficul de migranți.

Procurorii DIICOT din Vrancea, alături de polițiști din cadrul SCCO Vrancea, fac 41 de percheziții, în Vrancea, Bacău și Suceava.

ADVERTISEMENT

Sunt vizați membrii unei rețele care acționa în Marea Britanie. Ei sunt suspectați că achiziționau țigări de contrabandă pe care le transportau în Marea Britanie, unde le vindeau pe piața neagră.

În timpul transporturilor, pe teritoriul altor state europene, ei preluau și migranți pe care îi transportau ilegal în Marea Britanie.

La percheziții au fost găsite cantități considerabile de țigări de contrabandă și sume mari de bani în lire sterline și euro, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: