Life

Ce conțin cârnații sticks Pikok de la Lidl, de fapt. Adevărul despre produsul pe care mulți români îl achiziționează des și care e la ofertă mai mereu

Ce conțin, de fapt, cârnații sticks Pikok de la Lidl. Adevărul despre produsul adorat de români, achiziționat în număr mare.
01.04.2024 | 19:06
Ce contin carnatii sticks Pikok de la Lidl de fapt Adevarul despre produsul pe care multi romani il achizitioneaza des si care e la oferta mai mereu
Ce conțin, de fapt, cârnații sticks Pikok de la Lidl. Sursa foto: Hepta, lidl.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cârnații sticks Pikok de la Lidl sunt adorați de români și se află adesea la ofertă, dar ce conțin, de fapt? Este bine să verifici eticheta produsului înainte de a-l pune în coșul de cumpărături.

Ce conțin cârnații sticks Pikok de la Lidl. Produsul este cumpărat de mulți români

Lidl pune la dispoziția clienților numeroase produse alimentare. Din acest motiv, românii preferă să-și achiziționeze alimentele de bază de la supermarketul deținut de retailerul german.

ADVERTISEMENT

Unele produse se află adesea la ofertă, cum ar fi cârnații sticks de la Pikok. Mulți români îi cumpără în număr mare, mai ales atunci când se află în catalogul cu oferte. Au un gust bun, iar mulți îi aleg pentru că reprezintă gustarea perfectă atunci când nu au prea mult timp la dispoziție.

Cârnații sticks sunt disponibili în mai multe sortimente. Este vorba despre cârnații sticks cu brânză, cei din carne de porc și vită, cei din carne de pasăre și porc, dar și cei cu ardei iute.

ADVERTISEMENT

Cu toate că produsul este adorat de multe persoane, acesta conține și multe calorii. Mai exact, este vorba despre un conținut de 490 kcal la 100 de grame, conform informațiilor regăsite pe eticheta produsului.

Consumul unei astfel de cantități reprezintă, așadar, 24% aport caloric din cantitatea zilnică de care are nevoie un adult, adică 2.000 kcal. Conținutul de calorii este unul foarte mare pentru doar 100 de grame. În plus, cârnații sticks nu ajută la potolirea senzației de foame prea mult timp.

ADVERTISEMENT

Mezelurile se numără printre cele mai consumate produse de către români. Deși nu sunt recomandate pentru consumul zilnic, acestea se vân rapid de pe rafturile supermarketurilor.

100 g de cârnați sticks de la Lidl conțin 41 g de grăsimi, dintre care 16 g saturate, 5 g carbohidrați, din care 1 g zaharuri, 25 g proteine, precum și 3.100 mg de sodiu.

ADVERTISEMENT

Cârnații sunt adorați de români, iar unele persoane îi consumă atât dimineața, cât și la alte mese ale zilei. Specialiștii le recomandă consumatorilor să verifice foarte bine eticheta înainte de a alege un produs.

Aceștia au atras atenția și asupra consumului de mezeluri, care poate avea efecte negative pentru sănătate. Potrivit medicului nutriționist Simona Carniciu, acestea pot provoca inflamații în corp, dar și afecțiuni cardiovasculare.

ADVERTISEMENT