Life

Ce conțin, de fapt, crenvurștii pe care îi iei din magazin. Puțină lume ar mai cumpăra

Te-ai gândit vreodată ce conțin, de fapt, crenvurștii pe care îi iei din magazin? Dacă ai cunoaște ingredientele, poate nu i-ai mai cumpăra.
04.06.2023 | 17:00
Ce contin de fapt crenvurstii pe care ii iei din magazin Putina lume ar mai cumpara
Ce conțin, de fapt, crenvurștii pe care îi iei din magazin. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conțin, de fapt, crenvurștii pe care îi iei din magazin? Cu siguranță puțini sunt cei care citesc lista ingredientelor. De cele mai multe ori optăm pentru mezeluri simple care pot fi consumate rapid la micul dejun.

Ce conțin, de fapt, crenvurștii pe care îi iei din magazin

Dacă vrei să știi ce conțin, de fapt, crenvurștii pe care îi iei din magazine, atunci citește lista ingredientelor. Iar dacă nu înțelegi anumite lucruri, vei afla în rândurile de mai jos cât de sănătoși sunt, dar și ce cantitate de carne conțin în realitate.

ADVERTISEMENT

În general, pe marea majoritate a pachetelor de crenvurști pe care îi luăm din magazine avem expresia ”cu carne” sau ”din carne”. Ce înseamnă asta? Cantitatea de carne care este folosită în producția lor, iar aceasta este mai mică decât te-ai fi gândit vreodată.

O analiză riguroasă a demonstrat ce conțin, de fapt, crenvurștii din comerț, dar și cât de multă carne au în ei. S-ar părea că cei din carne de porc au doar 10% carne. Îi cumperi și tu din magazine, însă cu siguranță nu ai fost atent la acest detaliu.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat de InfoCons. Potrivit sursei citate, în compoziţia crenvurştilor de porc de pe piața din România se regăsește carne de porc în proporție de 10 și chiar și până la 93%, cu puțin noroc.

19 produse au fost analizate de specialiști și au ieșit la suprafață câteva detalii interesante. Poate dacă te vei uita pe etichetă, vei înțelege mai bine ce conțin, de fapt, crenvurștii pe care poate îi cumperi zi de zi.

ADVERTISEMENT

”În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”, arată cei de la InfoCons.

Cât de multă sare conțin crenvurștii

Cel mai surprinzător a fost faptul că anumite produse comercializate sub denumirea ”Crenvurşti carne de porc”, aveau ca prim ingredient pe etichetă carnea de pui. De cealaltă parte, carnea de porc ocupa de abia a patra poziție în această listă.

ADVERTISEMENT

Ce alte ingrediente conțin aceștia? 57,89% din compoziție este apă, acesta fiind cel de-al doilea ingredient. Al treilea ingredient este sarea, care se regăsește într-un procent de 31,57%.

Și să nu credeți că acesta sunt singurele ingrediente. Există și numeroase E-uri în compoziție, iar asta este valabil în cazul tuturor produselor. În general, aditivii alimentari din crevurști sunt în număr de doi și chiar și 11, conform celor de la InfoCons.

ADVERTISEMENT