Life

Ce conține, de fapt, iaurtul Pilos pe care îl cumperi de la Lidl. Puțină lume citește eticheta

Care este compoziția iaurtului Pilos care se achiziționează din magazinele Lidl. Foarte puțini clienți ajung să citească eticheta.
31.03.2024 | 09:00
Ce contine de fapt iaurtul Pilos pe care il cumperi de la Lidl Putina lume citeste eticheta
Care este compoziția iaurtului Pilos care se achiziționează din magazinele Lidl. Foarte puțini clienți ajung să citească eticheta. Sursa foto: lidl.ro / pinterest.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conţine, de fapt, iaurtul Pilos pe care îl cumperi de la Lidl. Puțină lume citește eticheta atunci când merge la cumpărături. Alimentul este preparat după o rețetă clasică de iaurt integral la care se adaugă smântână.

Care este compoziția iaurtului Pilos care se achiziționează din magazinele Lidl. Foarte puțini clienți ajung să citească eticheta

Care este compoziția iaurtului Pilos care se achiziționează din magazinele Lidl. Foarte puțini clienți ajung să citească eticheta. Producătorii anunță că rețeta este una simplă, care se face după una clasică de iaurt integral.

ADVERTISEMENT

În această rețetă se adaugă puțină smântână pentru a rafina textura iaurtului, dar și pentru beneficiile aduse tranzitului digestiv. Alimentul se remarcă prin conținutul său bogat de bacterii benefice, proteine și grăsimi lactice.

Cât despre compoziția reală a produsului, specialiștii spun că 100 de grame dintr-un pahar de 140 de grame conțin 123 de calorii. Cu toate acestea este o valoare mică având în vedere că este echivalentul a doar 6,16% din totalul de 2000 de calorii recomandat zilnic.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, iaurtul cremos în stil grecesc Pilos are și 10 grame de grăsime pentru 100 grame de produs, precum și 4,5 grame de zaharuri. Din întreaga cantitate, 3,7 grame sunt proteine. Totodată, acest produs conține și sare, în mod natural.

În altă ordine de idei, iaurtul natur cu 3,5% grăsime, marca Pilos, nu conține deloc înlocuitori de lapte, adaosuri de grăsimi vegetale și nici adaos de lapte praf, se arată pe pagina oficială a magazinului Lidl.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile iaurtului natur

Iaurtul are foarte multe beneficii pentru organismul uman, având proteine, calciu și probiotice. Datorită acestor nutrienți esențiali specialiștii spun că fiecare persoană în parte poate consuma zilnic câte un iaurt de 150 de grame.

Deliciosul aliment susține buna funcționare a sistemului osos, poate regla glicemia în cazul persoanelor diabetice și poate contribui la consolidarea imunității. De asemenea, calciul este esențial pentru sănătatea oaselor și a dinților.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, nutriționiștii anunță că vitamina D din compoziția iaurtului ajută la absorbția mai rapidă a acestui mineral. Mai mult decât atât, potasiul contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Vitamina B12 este esențială pentru funcționarea adecvată a sistemului nervos, în timp ce bacteriile benefice pot îmbunătăți sănătatea intestinului și pot crește imunitatea. Acest lucru este valabil numai pentru iaurturile pe care scrie „culturi vii și active”.

ADVERTISEMENT