Life

Ce conține, de fapt, muștarul clasic de Tecuci de la Olympia pe care îl cumperi din supermarket. Merge perfect la mici sau cârnați, dar nimeni nu citește eticheta și prea puțini oameni știu cât timp poate fi păstrat după deschidere

Care este compoziția muștarului clasic de Tecuci de la Olympia. E delicios cu mici și cârnați. Ce valabilitate are, de fapt.
07.04.2024 | 14:00
Ce contine de fapt mustarul clasic de Tecuci de la Olympia pe care il cumperi din supermarket Merge perfect la mici sau carnati dar nimeni nu citeste eticheta si prea putini oameni stiu cat timp poate fi pastrat dupa deschidere
Care este compoziția muștarului clasic de Tecuci de la Olympia. E delicios cu mici și cârnați. Ce valabilitate are, de fapt. Sursa foto: delumani.at
ADVERTISEMENT

Ce conține, de fapt, muștarul clasic de Tecuci de la Olympia pe care îl cumperi din supermarket. Merge perfect la mici sau cârnați, dar nimeni nu citește eticheta și prea puțini oameni știu cât timp poate fi păstrat după deschidere.

Care este compoziția muștarului clasic de Tecuci de la Olympia. E delicios cu mici și cârnați. Ce valabilitate are, de fapt

Care este compoziția muștarului clasic de Tecuci de la Olympia. E delicios cu mici și cârnați. Ce valabilitate are, de fapt. Foarte puține persoane respectă ce scrie pe ambajalul borcanului achiziționat de la magazin.

ADVERTISEMENT

Alimentul nu lipsește de la niciun grătar și nu este de mirare că se găsește în frigiderul românilor pe tot parcursul anului. Este delicios, savuros și cu o textură moale, perfectă alături de foarte multe produse din carne.

Ingredientele care nu lipsesc din rețetă sunt apa, oțetul din alcool, zahărul, sarea iodată și boabele de muștar. Acestea se găsesc într-o proporție de 18% în fiecare borcan de 300 de grame. De asemenea, preparatul mai are amidon modificat din porumb.

ADVERTISEMENT

În plus, muștarul clasic de Tecuci de la Olympia mai are în compoziția sa stabilizator (gumă xanatan), colorant (betacaroten) și un amestec de condimente. Pe de altă parte, clienții trebuie să știe că poate conține alergeni și urme de gluten.

Când vine vorba de termenul de valabilitate, acesta este trecut mereu pe ambalaj. Cu toate acestea specialiștii spun că muștarul se păstrează la rece după deschidere, la o temperatură de 4-8 grade Celsius, pentru maxim 14 zile.

ADVERTISEMENT

Care este povestea muștarului de Tecuci

Muștarul de Tecuci este cunoscut drept Teco de toată lumea de foarte multă vreme atât în România, cât și în afara granițelor. Alimentul care merge de minune cu micii și cârnații se produce în cantități uriașe într-o fabrică mică de la noi.

Istoria produsului a început în anul 1991, atunci când inginerul agronom Gheorghe Bostan a hotărât să construiască o fabrică de conserve legume, unde să își facă propriile produse. Ulterior, în anul 2000 au fost produse primele borcane de muștar de Tecuci.

ADVERTISEMENT

Produsul păstrează aceeași rețetă de mai bine de 20 de ani, susține producătorul. Inginerul consideră că a reușit să găsească cea mai bună variantă, care conține hrean, curcumă, oțet natural de vin și miere naturală sau zaharină.

Nu are deloc conservanți, ceea ce îl face să fie un muștar sănătos și ecologic. Nu îngrașă, iar o singură linguriță de muștar are doar șapte calorii și niciun pic de colesterol. Mai mult decât atât, muștarul conține și proteine, calciu, magneziu și potasiu.

„Noi folosim doar ingrediente naturale, nu folosim conservanți și aditivi, așa cum folosesc alți producători. Din acest motiv și valabilitatea muștarului de Tecuci este de șase luni.

Ingredientele le procurăm de la un plafar, iar semințele de muștar le luăm de pe plan național, sunt românești”, a declarat Ionela Stan, economist de 20 de ani în fabrica de muștar din Tecuci, potrivit adevarul.ro.

ADVERTISEMENT