News

Ce credit poți lua cu salariu minim pe economie de la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BRD sau ING. Lista completă cu sumele de bani

Românii care vor să acceseze un credit de nevoi personale au de respectat anumite condiții. Sumele pe care băncile le acordă.
11.11.2023 | 16:26
Ce credit poti lua cu salariu minim pe economie de la Banca Transilvania Raiffeisen Bank BRD sau ING Lista completa cu sumele de bani
Ce credit poți lua cu salariu minim pe economie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce credit poți lua cu salariu minim pe economie de la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BRD sau ING. De cele mai multe ori românii cu venituri reduse nu își permit să achiziționeze o casă sau o mașină fără să apeleze la un împrumut bancar.

Ce credit poți lua cu salariu minim pe economie

Însă, pentru a accesa astfel de credite, trebuie să știe că sunt de respectat anumite condiții impuse de băncile din România. Cel mai important este să nu fie depășit gradul maxim de îndatorare.

ADVERTISEMENT

Acesta reprezintă procentul maxim din veniturile unui client pe care banca poate consideră că îl poate aloca pentru a-și achita, lună de lună, ratele. De gradul de îndatorare depinde suma maximă pe care care o poate da ca împrumut.

Însă, acesta este diferit de la o bancă la alta. În general, gradul maxim de îndatorare pentru creditele ipotecare în lei este de 40% sau 45%, potrivit Conso.ro. Mai exact, pentru cei care dețin încă o locuință este de 40 la sută.

ADVERTISEMENT

În cazul în care beneficiarul care nu deține în proprietate o altă casă, gradul de îndatorare este de 45%. Dacă vorbim de creditele ipotecare în euro, este 20% și 40% din venituri, conform sursei citate.

Astfel, dacă ai în proprietate încă o locuință, gradul maxim de îndatorare la creditele ipotecare în euro poate fi de 20% din veniturile tale. Pentru cei care nu dețin un alt imobil, pe lângă cel care urmează să fie cumpărat, este de 25%.

ADVERTISEMENT

În cazul refinanțării la creditele în euro, contractate înainte de anul 2019, gradul maxim de îndatorare este de 40 % din venitul respectivului client. Pentru creditele de nevoi personale sau refinanțări, gradul de îndatorare este de cel mult 40%.

Creditele de nevoi personale acordate de bănci

Românii cu salariu minim pe economie pot obține un credit de nevoi personale de la Banca Transilvania de până la 100.000 lei. Acesta este acordat pe o perioadă limită de 5 ani, arată România TV. Raiffeisen Bank acordă credite cuprinse întrre 2.500 de lei și 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Și BRD acordă împrumuturi pentru românii care câștigă salariul minim pe economie. Suma maximă pe care o pot obține pentru un credit de nevoi personale este de maximum 130.000 de lei.

ING oferă împrumuturi între 2.000 de lei și 90.000 de lei. Cei care vor să acceseze un credit de nevoi personale trebuie să aibă contract de muncă pe perioadă nedeterminată și o vechime de cel puțin trei luni la actualul loc de muncă.

ADVERTISEMENT
Tags: