News

Ce decizie a luat Guvernul Orban în privința redeschiderii piscinelor și a bazinelor de înot de la 1 iunie

29.05.2020 | 14:33
Ce decizie a luat Guvernul Orban in privinta redeschiderii piscinelor si a bazinelor de inot de la 1 iunie
ADVERTISEMENT

Guvernul condus de Ludovic Orban a luat o decizie și în privința redeschiderii piscinelor și a bazinelor de înot de la 1 iunie. Vestea este una bună doar pentru sportivii angrenați în activități de profil.

Ce decizie a luat Guvernul Orban în privința redeschiderii piscinelor și a bazinelor de înot de la 1 iunie

De la 1 iunie, România intră în etapa a doua a măsurilor de relaxare socială anunțate de autorități. În cadrul acesteia se vor redeschide terasele, plajele și locațiile exterioare are restaurantelor.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru cei dornici să meargă la piscine în prima parte din acest sezon cald, Guvernul Ludovic Orban a venit cu o veste proastă. Acestea rămân în continuare închise până la noi măsuri de relaxare.

Mulți aveau speranțe că de la 1 iunie și piscinele, fie ele acoperite sau deschise, vor fi accesibile pentru publicul larg. Potrivit anunțului făcut joi seara de premierul Ludovic Orban, între măsurile de relaxare de la 1 iunie nu figurează o astfel de decizie.

ADVERTISEMENT

”Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine, acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărârea adoptată joi de Consiliul Național pentru Situații de Urgență.

Deocamdată, bazinele de înot vor fi accesibile doar sportivilor profesioniști, pentru antrenament sau competiții, dar fără participarea spectatorilor.

ADVERTISEMENT

Care e riscul de infectare cu COVID-19 la piscine

Recent, experți în sănătate publică din Statele Unite ale Americii au constatat că noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine şi, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA, nu ar exista dovezi în acest sens.

Americanii susțin că o substanță prezentă în apa piscinelor are rolul de a elimina noul virus care face ravagii la nivel mondial. Astfel, clorul din apa din piscine se dovedește a fi fatal pentru noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Riscul poate apărea însă dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul dintre oameni este prea apropiat.

ADVERTISEMENT