Life

Ce diferențe sunt între Salt Bank și Revolut. Cine îți dă bani la înrolare și ce comisioane plătești

Diferențele dintre Salt Bank și Revolut. Care dintre cele două companii îți dau bani la înrolare și ce comisioane plătești.
15.04.2024 | 11:57
Ce diferente sunt intre Salt Bank si Revolut Cine iti da bani la inrolare si ce comisioane platesti
Care este diferența dintre Salt Bank și Revolut. Sursa foto: Fecharge.com, Financial Intelligence, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De când s-a lansat Salt Bank, un produs 100%  digital și românesc, Revolut pare că urmează să piardă teren în ceea ce privește numărul de clienți. Care este diferența dintre cele două servicii? Ce avantaje și dezavantaje au?

Diferențele dintre Salt Bank și Revolut

Noua bancă digitală, Salt Bank este tot mai des comparată cu Revolut, de când a fost creată. Pe data de 4 aprilie 2024 a fost lansată, mai exact, după ce Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank în 2021.

ADVERTISEMENT

În schimb, Revolut a apărut în 2018, fiind încadrat ca IFN, adică instituție financiară nebancară. Un a mai târziu, adică în 2019, Revolut a primit licență bancară europeană și i-a atras pe români prin faptul că oferea o recompensă de 50 de lei, dacă recomandai serviciul unui amic.

Ultima campanie a reprezentanților Revolut prevede recompense mai mari, între 50 și 1000 de lei. Salt Bank, însă, aplică la început strategia de a oferi clienților rolul de fondator, dacă recomandă banca prietenilor, distribuindu-le link-ul de la contul propriu.

ADVERTISEMENT

Mai departe, Salt Bank, dacă va fi utilizată de către cei cărora o recomanzi, îți va oferi asigurare de călătorie Allianz, un card mastercard platinum și prioritate pe viață în Care Center. Probabil vă întrebați la ce vă sunt utile punctele?

La fiecare cinci puncte pe care le-ați acumulat în Salt Bank veți beneficia de 123 de lei. Dincolo de acestea, un lucru prin care se aseamănă cele două companii este faptul că deschiderea unui cont se face gratuit, iar cardul fizic se va obține în același mod, potrivit unei analize a wallstreet.ro

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Revolut permite transformarea banilor în euro dacă vrei să pleci peste hotare și să-l folosești. Totodată, Revolut permite și 5 retrageri, pe lună, fără a-ți percepe comision  sau 800 de lei pe lună de facturare.

Salt Bank permite tot 5 retrageri pe lună dar până la 900 de lei și nu 800. Oricare limită va fi depășită, se va lua un comision de 2%, la fel ca în cazul Revolut. Totodată, Salt Bank oferă posibilitatea creării unor depozite bancare, pe când Revolut pune la dispoziție conturi de economii.

ADVERTISEMENT

Cum poți investi prin cele două bănci digitale

Referitor la investiții, cu Salt Bank trebuie să alegi între mai multe fonduri, care au un grad mai mic sau mai mare de risc. BT Asset Management, parte din Banca Transilvania, este intermediarul prin care investești.

Revolut are o gamă mai largă față de investiții. Poți face asta cu mari companii internaționale ca Nvidia sau Tesla, poți achiziționa acțiuni fracționare, poți investi în criptomonede sau în aur, argint sau platină.

ADVERTISEMENT
Tags: