Life

Ce e bine să faci ca să dezgheți repede și eficient carnea tocată. Secretul bucătarilor cu experiență

Cum scapi ușor și fără eforturi de gheața de pe carnea tocată. Pontul pe care îl știu numai chefii renumiți în bucătărie.
31.03.2024 | 15:51
Ce e bine sa faci ca sa dezgheti repede si eficient carnea tocata Secretul bucatarilor cu experienta
Cum scapi ușor și fără eforturi de gheața de pe carnea tocată. Pontul pe care îl știu numai chefii renumiți în bucătărie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce e bine să faci ca să dezgheți repede și eficient carnea tocată. Secretul bucătarilor cu experiență a fost dezvăluit. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt trucurile pe care trebuie neapărat să le știi înainte de a te apuca de gătit!

Cum scapi ușor și fără eforturi de gheața de pe carnea tocată. Pontul pe care îl știu numai chefii renumiți în bucătărie

Cum scapi ușor și fără eforturi de gheața de pe carnea tocată. Pontul pe care îl știu numai chefii renumiți în bucătărie. Aceștia spun că este foarte importantă congelarea, care se face de preferabil în cantități cât mai mici.

ADVERTISEMENT

Așadar, carnea este bine să fie porționată în pungi alimentare de jumătate de kilogram sau maxim un kilogram. Carnea tocată se întinde cu ajutorul unui sucitor pentru a fi cât mai subțire, în felul acesta putându-se decongela mai ușor.

De asemenea, forma aceasta este ideală și pentru depozitarea în congelator pentru că nu ocupă foarte mult spațiu. Totodată, pentru a dezgheța rapid și eficient produsul mulți bucătari obișnuiesc să gătească carnea imediat ce a fost scoasă de la rece.

ADVERTISEMENT

Mai exact, carnea tocată se pune direct în oală sau în tigaie. Atunci când o parte din aliment s-a gătit se începe eliminarea restului de carne crudă. Metoda este indicată atunci când vrei să pregătești paste bolognese.

Trucuri pentru a dezgheța carnea în câteva minute

Un truc eficient care te ajută să dezgheți carnea în numai câteva minute are legătură cu două oale. Una dintre ele se pune cu gura în jos, în timp ce carnea se pune pe fundul acesteia. Peste carne se pune a doua oală.

ADVERTISEMENT

Aceasta trebuie să fie plină pe jumătate cu apă caldă. Pontul funcționează atunci când vrei să scapi de gheața de pe carnea plată, cum ar fi cea pentru șnițele, cotletele de porc, fripturile sau cărnurile pe care le-ai congelat cât mai subțire.

În felul acesta carnea se va dezgheța în aproximativ 10 minute. În cazul în care carnea este mai groasă timpul poate crește până la 15-20 de minute. Specialiștii au și o explicație clară în privința acestui mic secret.

ADVERTISEMENT

Ei bine, este vorba de metalul care reprezintă un conductor excelent pentru multe lucruri, inclusiv pentru căldură. Așadar, aluminiul conduce căldura ambientală care este suficient de eficientă pentru a dezgheța carnea.

ADVERTISEMENT
Tags: