Life

Ce e bine să știi înainte să ajungi în Grecia. 5 sfaturi esențiale pentru o vacanță perfectă

Ce e bine să știi înainte să ajungi în Grecia? Există câteva sfaturi esențiale astfel încât să te bucuri de o vacanță perfectă.
23.04.2024 | 14:59
Ce e bine sa stii inainte sa ajungi in Grecia 5 sfaturi esentiale pentru o vacanta perfecta
Ce e bine să știi înainte să ajungi în Grecia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sunt mai multe lucruri pe care e bine să le știi când ajungi în Grecia. Dacă vrei într-adevăr să ai o vacanță perfectă și să simți că ai văzut lucruri esențiale și ai experimentat câte puțin din fiecare, iată câteva sfaturi.

Ce e bine să știi înainte să ajungi în Grecia

Grecia este destinația preferată a multor români. Aici prețurile pot fi mai accesibile decât în România. De asemenea, peisajele, dar și plajele sunt de-a dreptul fabulose, indiferent de zona aleasă.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce e bine să știi înainte să ajungi în Grecia? Dacă ai în plan o vacanță și nu știi de ce să începi, iată câteva sfaturi esențiale. Un grec născut în Atena a vorbit despre câteva lucruri pe care turiștii trebuie să le știe când vin în această țară.

Într-un articol publicat de Business Insider, acesta povestește tot ceea ce trebuie să știm despre gastronomia din Grecia, dar și despre bacșiș, ori alte obiective turistice esențiale. Unele sfaturi ne pot fi de mare ajutor.

ADVERTISEMENT

În primul rând în Grecia poți vedea mai multe decât o plajă superbă. Deși multă lume alege destinații celebre precum Mykonos ori Santorini, mai sunt și alte locuri care merită văzute și care sunt și mai accesibile la preț.

Printre acestea se numără Kimolos, Astypalaia, Paxoi (cunoscută și sub numele de Paxos și Paxi) sau Folegandros. De asemenea și Atena merită văzută, iar cei care adoră viața de noapte vor fi cei mai încântați.

ADVERTISEMENT

5 sfaturi esențiale pentru o vacanță perfectă

Ce mai trebuie să știi înainte să ajungi în Grecia? Un alt detaliu este legat de bacșiș. Deși multe persoane se tem că ar trebui să lase un procent consistent, adevărul este altul. ”Nu este nevoie să dai bacșiș de 20%.

În general, chelnerii greci se bazează pe salarii orare, deci nu există aceeași cultură a bacșișului ca în SUA. De obicei, rotunjesc suma facturii sau las câțiva euro pe masă ca bacșiș – cu excepția cazului în care am primit un serviciu excepțional sau am luat masa la un restaurant mai formal (și orientat spre turiști)”, a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care vor să vadă multe într-un timp scurt, acest lucru nu e tocmai o alegere bună. Grecul spune că fiecare destinație în parte are magia ei, astfel că trebuie savurată la maxim. Cei care aleg să se grăbească s-ar putea să nu se bucure chiar atât de mult de concediul lor.

Ce altceva e bine să știi înainte să ajungi în Grecia? Gastronomia țării este bogată. Iar deși multe persoane încearcă direct gyros, adevărul este că există și alte bunătăți care ne pot impresiona papilele gustative.

„Mâncărurile binecunoscute precum gyros și souvlaki sunt cu adevărat delicioase, dar bucătăria grecească este mult mai mult decât atât.De exemplu, mulți greci își încep ziua cu un tiropita (plăcintă cu brânză) și o cafea freddo. Fiecare regiune are, de asemenea, specialități locale despre care recomand să întrebați”, a mai adăugat acesta.

Un alt sfat esențial vizează problemele de comunicare. Limba greacă poate fi destul de complicată, însă dacă înveți anumite cuvinte locale, lucrurile pot fi mai simple. De altfel acestea îți pot fi de mare ajutor în anumite situații.

ADVERTISEMENT