Fotbal intern

Ce echipe din Liga 1 au primit licenţa pentru cupele europene! Scenariul prin care barajul nu s-ar mai disputa

28.04.2021 | 16:08
Ce echipe din Liga 1 au primit licenta pentru cupele europene Scenariul prin care barajul nu sar mai disputa
ADVERTISEMENT

Problemele financiare își pun din nou amprenta asupra Ligii 1. Potrivit Federației Române de Fotbal, doar 10 echipe au solicitat și au reușit să obțină licența pentru viitorul sezon al cupelor europene.

Deși păstrează șanse reale pentru un loc în Conference League, Gaz Metan și UTA Arad nu și-au depus dosarele în timp util. Pe cale de consecință, există riscul ca primul baraj (n.r. între primele două clasate din play-out) să nu se mai dispute.

ADVERTISEMENT

În acest caz, mai-marii fotbalului românesc se vor vedea obligaţi să organizeze direct finala dintre gruparea din play-off (n.r. echipa clasată pe locul 3) și cea din play-out. Totul depinde de felul în care va arăta clasamentul la finalul actualei stagiuni.

Doar 10 echipe au primit licența pentru cupele europene

Procesul de licențiere a cluburilor care au solicitat licența de participare la competițiile UEFA și UEFA WCL, pentru sezonul 2021-2022, a fost încheiat. Au solicitat și primit licența UEFA următoarele cluburi:

ADVERTISEMENT
  • FOTBAL CLUB FCSB S.A.
  • ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB BOTOȘANI
  •  U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV S.A.
  •  ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB CHINDIA TÂRGOVIȘTE
  •  FOTBAL CLUB VIITORUL CONSTANȚA S.A.
  •  ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV SEPSI OSK
  •  FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ S.A.
  •  ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB ASTRA
  •  DINAMO 1948 S.A.
  •  ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV CAMPIONII FOTBAL CLUB ARGEȘ

De asemenea, clubul de fotbal feminin Asociația Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj a solicitat și primit licența UEFA WCL”, se arată în comunicatul transmis de Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, UTA, Academica Clinceni, Hermannstadt, Poli Iași, Gaz Metan și FC Voluntari sunt echipele care nu au solicitat licența pentru cupele europene. Dacă primele două nu și-au depus dosarul din cauza unor erori de ordin administrativ, restul își propun doar să rămână în Liga 1.

Vești bune pentru FC Argeș. A obținut licența printr-o excepție făcută de UEFA

În ciuda faptului că este nou-promovată, FC Argeș a obținut licența și va putea evolua în Conference League, dacă va câştiga barajul. Totul, grație unei excepții făcute de UEFA.

ADVERTISEMENT

Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga 1. Nu a fost o muncă uşoară, însă nu am avut emoţii că nu putem îndeplini cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea licenţei pentru Liga 1.

În paralel cu licenţa pentru Liga 1 am depus documentaţia şi pentru obţinerea licenţei UEFA pentru a putea juca în cupele europene în sezonul viitor. Au fost ceva emoţii, întrucât trebuia să avem trei ani de participare în Liga1 pentru acordarea acestei licenţe.

UEFA a admis această excepţie de la regulă şi ne-a acordat dreptul de participare în competiţiile europene. Rezultatele de până acum ne dau speranţe că putem prinde o cupă europeană şi din play-out.

A fost o muncă în echipă pentru obţinerea acestei licenţe şi pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la celelalte departamente cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, a declarat Vasile Popa, oficialul clubului piteștean responsabil cu licențierea.

ADVERTISEMENT