Life

Ce este, de fapt, apa de sticlă. Oprește imediat mucegaiul și igrasia din casă

Apa de sticlă face minuni în cazul mucegaiului și al igrasiei. De ce trebuie să ții cont înainte de a aplica produsul pe pereți
13.12.2023 | 23:10
Ce este de fapt apa de sticla Opreste imediat mucegaiul si igrasia din casa
Cum să scapi de mucegai fără prea mult efort Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Aproape că nu există locuință care să nu se confrunte cu mucegai. În special, în sezonul rece, din cauza diferențelor semnificative de temperatură, umiditatea este mai pregnantă ca niciodată și așa apare mucegaiul.

Cum trebuie folosită apa de sticlă pentru a elimina mucegaiul

Foarte multe persoane simt că nu știu cum să mai scape de mucegai. De obicei, mucegaiul este foarte încăpățânat și nu este prea simplu să îl elimini din locuință. Pentru persoanele care nu vor să folosească substanțe toxice, este o variantă mult mai blândă.

ADVERTISEMENT

Apa de sticlă sau silicatul de sodiu face minuni în cazul eliminării mucegaiului. Este foarte eficientă și curăță complet orice zonă care a fost afectată de prezența mucegaiului.

Silicatul de sodiu este un compus folosit inclusiv de către producătorii din industria textilelor și în industria materialelor de construcție. Fiind un compus chimic puternic, acesta are foare multe proprietăți.

ADVERTISEMENT

Silicatul de sodiu sau apa de sticlă este folosit în diverse ramuri industriale. Acesta este util pentru aditivarea mortarelor din construcții sau pentru diverse forme de vopsea de var aditivată.

De ce trebuie să țineți cont înainte de a aplica silicatul de sodiu

În ceea ce privește utilitatea apei de mucegai, aceasta poate fi folosită pentru a elimina mucegaiul din casă. Tot ce trebuie să faceți este să o pulverizați direct pe zona unde există problema.

ADVERTISEMENT

Înainte de a aplica stratul de apă de sticlă, suprafața trebuie curățată foarte bine. Odată curățată, aceasta va putea acționa mult mai bine și mult mai eficient. Dar, înainte de toate, trebuie să țineți cont de recomandările producătorului.

Datorită faptului că este extrem de concentrat, silicatul de sodiu elimină instant mucegaiul de pe perete. Însă, acesta nu este util doar pe suprafețele unde există mucegai.

ADVERTISEMENT

Apa de sticlă poate fi folosită și pe suprafețe de lemn, inclusiv pe lemnul simplu pentru a a ține la distanță insectele sau ciupercile. După ce a fost aplicat un strat subțire, lemnul va fi protejat mult timp.

Cei care vor să țină mucegaiul departe de pereții din casă, pot folosi o metodă mai puțin chimică și mult mai tradițională. Un săculeț de sare poziționat pe pervazul geamului va elimina umiditatea din casă ca prin minune.

ADVERTISEMENT
Tags: