Life

Ce este, de fapt, hipotiroidismul sau Hashimoto, boala de care suferă Dana Rogoz. Care sunt simptomele

Ce este, de fapt, hipotiroidismul sau Hashimoto, boala ce care suferă Dana Rogoz? Iată care sunt simptomele acestei afecțiuni.
08.09.2021 | 10:34
Ce este de fapt hipotiroidismul sau Hashimoto boala de care sufera Dana Rogoz Care sunt simptomele
Ce este, de fapt, hipotiroidismul sau Hashimoto, boala de care suferă Dana Rogoz. Care sunt simptomele. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Dana Rogoz suferă de o afecțiune a tiroidei, așa cum a dezvăluit la un moment dat. Iată ce este, de fapt, hipotiroidismul sau Hashimoto, boala de care suferă îndrăgita actriță.

După două nașteri, Dana Rogoz și-a păstrat formele impecabile, iar fanii ei s-au întrebat dacă afecțiunea ei are legătură cu faptul că nu a acumulat deloc kilograme în plus în timpul sarcinilor.

ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, hipotiroidismul sau Hashimoto, boala de care suferă Dana Rogoz. Care sunt simptomele

Dana Rogoz a dezvăluit ce este, de fapt, hipotiroidismul sau Hashimoto, boala de care suferă. Actrița are o siluetă impecabilă, iar cele două nașteri prin care a trecut nu i-au schimbat deloc formele de invidiat.

Recent, Dana Rogoz a postat o fotografie în care are spatele gol, iar fanii au întrebat-o cum reușește să se mențină.

ADVERTISEMENT

„Bună, Dana. Arăți senzațional! Cum reușești? Poate faci un articol cu dieta ta și programul de sport. Te-am văzut acum câțiva ani pe plajă și arătai grozav și în realitate. Mult succes!”, i-a scris o fană Danei Rogoz pe Instagram.

Un alt internaut a răspuns, în locul Danei Rogoz: „Este foarte ușor. Dănuța suferă de tiroidă. Nu are ce sfaturi să îți dea. Pe Instagram vei vedea doar partea ruptă din basme, adevărul e dincolo de noi.”

ADVERTISEMENT

După ce a văzut comentariul, Dana Rogoz a intervenit și a explicat care este afecțiunea cu care se confruntă. Aceasta a precizat că problemele ei sunt legate de hipotiroidism și că ar putea avea tendințe de îngrășare din această cauză.

„Doamne, în ce te bagi…Eu am tiroidă autoimună, adică probleme legate de hipotiroidism mai degrabă, adică aș putea avea tendințe de îngrășare. Deci argumentul cu tiroida e în această situație rupt de realitate”, a comentat actrița.

ADVERTISEMENT

Un alt fan i-a luat apărarea îndrăgitei actrițe și a spus că nimeni nu ar trebui să explice de ce arată într-un anumit fel. „Dar toți suferim de tiroidă pentru că… toți o avem! Și ce bine că o avem. Important e cum funcționează.

Și mai important e că o persoană, oricine ar fi ea, nu trebuie să explice pe nicăieri de ce e slabă sau rotunjoară”, a fost comentariul respectiv.

Dana Rogoz, detalii de hipotiroidismul de care suferă

În 2019, Dana Rogoz a oferit mai multe detalii despre boala cu care se confruntă. În cadrul unui interviu, actrița a explicat că suferă de Hashimoto, o afecțiune a tiroidei, care apare destul de des la femei și poate declanșa fluctuații de greutate sau stări de oboseală.

„Și asta contează (n.r. în privința numărului de kilograme), sunt pe tratament. Nu simt momentan așa zisele perioade de îngrășare care sunt cumva specifice bolii, deși, dimpotrivă, toată lumea crede că eu am hipertiroidism, pentru că sunt slabă, dar de fapt am hipotiroidism.

În schimb, simt schimbări la textura pielii, simt că se usucă mai tare, am alte probleme asociate. Sau pot să am stări mai proaste și de obicei atunci îmi verific analizele și văd dacă e cazul să îmi măresc doza de tratament”, a declarat actrița pentru VIVA.

În 2020, Dana Rogoz a aflat, în urma unor investigații medicale, că este predispusă să dezvolte diabet tip 2 în viitor. Vedeta a declarat că această descoperire nu a fost un șoc, din moment ce tatăl ei s-a confruntat cu acest tip de diabet.

ADVERTISEMENT
Tags: