Life

Ce este drogul zombi, mâncător de carne. A făcut prima victimă în Europa

Ce reprezintă drogul zombi, mâncător de carne. A ucis deja o persoană din Europa. Cum acționează substanța periculoasă.
26.05.2023 | 23:30
Ce este drogul zombi mancator de carne A facut prima victima in Europa
Ce reprezintă drogul zombi, mâncător de carne. A ucis deja o persoană din Europa. Cum acționează substanța periculoasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce este drogul zombi, mâncător de carne. A făcut prima victimă în Europa. Ce au descoperit cercetătorii în urma unui studiu care a fost publicat recent. Lucrarea a avut la bază toate decesele raportate în urma consumului de stupefiante.

Ce reprezintă drogul zombi, mâncător de carne. A ucis deja o persoană din Europa. Cum acționează substanța periculoasă

Drogul zombi, mâncător de carne, denumit xilazină reprezintă, de fapt, un tranchizilant puternic folosit în mod normal de medicii veterinari. Aceștia obișnuiesc să îl utilizeze drept sedativ, pentru anestezie și relaxare musculară la animalele mari.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără caii și vitele, dar și alte mamifere. Din păcate, recent a ajuns pe piața mondială a drogurilor ilicite, prețul de achiziție fiind în jur de 30 de lei. Acest lucru a dus deja la moartea unei persoane din Europa.

Conform presei din Marea Britanie un bărbat în vârstă de 43 de ani este prima victimă cunoscută a acestei substanțe periculoase. Karl Warburton a decedat în locuința sa în mai 2022, însă abia acum s-a aflat ce a consumat.

ADVERTISEMENT

În urma autopsiei medicii au descoperit urme de heroină, cocaină, fentanil și xilazină, victima având un trecut de consum de droguri ilegale și fusese internat de către serviciile de asistență pentru dependență în mai multe rânduri.

Acestea sunt motivele pentru care cercetătorii de la King’s College London (KCL) l-au catalogat drept primul deces survenit după consumul drogului zombi, mâncător de carne. Studiul s-a concentrat asupra tuturor deceselor legate de droguri raportate în cadrul Programului Național.

ADVERTISEMENT

Concret, au fost luate în calcul toate decesele cauzate de abuzul de substanțe (NPSAD) din Marea Britanie, fiind identificat un singur caz asociat cu xilazina. Raportul complet a fost publicat în Journal of Forensic and Legal Medicine.

De ce se numește drogul zombi, mâncător de carne

Oamenii de știință din Marea Britanie au mai subliniat că este posibil ca prima victimă din Europa a drogului zombi, mâncător de carne, să nu fi fost conștientă de consumul acesteia. Cel mai probabil heroina a fost amestecată cu xilazină și fentanil.

ADVERTISEMENT

„Din câte știm noi, acesta este primul deces asociat consumului de xilazină raportat în Marea Britanie, și chiar în Europa, și indică intrarea xilazinei în aprovizionarea cu medicamente”, este concluzia studiului englez, scrie kcl.ac.uk.

În altă ordine de idei, cercetătorii spun că sedativul pentru animale mari a primit această denumire din cauza rănilor pe care le determină. Imediat ce este injectat în corpul unei persoane duce la o frecvență cardiacă periculos de scăzută.

În felul acesta xilazina duce la apariția de leziuni cutanate grave, precum ulcere și abcese. Pe termen lung, aceste răni se pot extinde pe brațe și picioare, deteriorând țesuturile. Ultima soluție este amputarea membrelor.

ADVERTISEMENT