Life

Ce este interzis să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului. E mare păcat să nu ții cont de aceste lucruri

Ce nu ai voie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului. Se spune că e o mare greșeală dacă nu îndeplinești aceste reguli.
31.07.2023 | 18:25
Ce este interzis sa faci in Postul Adormirii Maicii Domnului E mare pacat sa nu tii cont de aceste lucruri
Ce nu ai voie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului. Se spune că e o mare greșeală dacă nu îndeplinești aceste reguli. Sursa foto: ziarullumina.ro
ADVERTISEMENT

Ce este interzis să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului. E mare păcat să nu ții cont de aceste lucruri. Credincioșii respectă cu mare strictețe câteva obiceiuri și tradiții în toată această perioadă de două săptămâni.

Ce nu ai voie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului. Se spune că e o mare greșeală dacă nu îndeplinești aceste reguli

Ce nu ai voie să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului care se desfășoară între 1 și 14 august 2023. Se spune că e o mare greșeală dacă nu îndeplinești aceste reguli importante pentru Biserica Ortodoxă Română.

ADVERTISEMENT

În primul rând, pe parcursul celor două săptămâni creștinii ortodocși nu au voie să consume produse care conțin lapte, ouă și carne. Tradiția spune că ajunarea se face în zilele de luni, miercuri și vineri până la ceasul al IX-lea, când se consumă mâncare uscată.

În zilele de marți și joi credincioșii pot mânca legume fierte, fără untdelemn, în timp ce sâmbăta și duminica oamenii au dezlegare la untdelemn și vin. Pe 6 august, când e Schimbarea la Față, este dezlegare la untdelemn, pește și vin.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, în postul Adormirii Maicii Domnului este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat. De asemenea, nu se bea alcool și nu se fumează pentru că aceste vicii se consideră păcate trupești.

Nu se fac nunți, botezuri și cumetrii. Totodată, hainele nu se spală la mână și nu se lucrează câmpul. Cei care nu țin cont de aceste reguli nescrise pot avea serioase probleme de sănătate. Credincioșii nu trebuie să cânte și să danseze.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, un alt obicei de care oamenii țin cont în această perioadă de două săptămâni de post este faptul că nu se cere nimic cu împrumut. Credincioșii trebuie să stea departe de orice fel de laudă din partea celorlalți.

Postul Adormirii Maicii Domnului, interdicții

Postul Adormirii Maicii Domnului are mai multe interdicții legate de mâncare. Credincioșii știu că în această perioadă de două săptămâni nu se consumă pește, excepție fiind zilele în care există dezlegare la acest aliment.

ADVERTISEMENT

Se mai spune că nu este bine ca oamenii să doarmă pe prispa casei. De asemenea, este interzis scăldatul în apele râurilor, care sunt spurcate de cerbi. În altă ordine de idei, în post creștinii ortodocși se roagă foarte mult.

ADVERTISEMENT