Life

Începe Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu este bine să faci în al treilea cel mai important post din an

Luni, 1 august 2022, începe postul Adormirii Maicii Domnului. Este al treilea cel mai important din an și durează 14 zile. Ce nu este bine să faci în această perioadă?
31.07.2022 | 21:34
Incepe Postul Adormirii Maicii Domnului Ce nu este bine sa faci in al treilea cel mai important post din an
Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 1 august 2022. Sursa foto: Doxologia
ADVERTISEMENT

Creștinii ortodocși se pregătesc pentru un nou post și al treilea cel mai important din an: Adormirea Maicii Domnului. Va începe luni, 1 august 2022, iar cel care îl vor respecta vor trebui să țină cont de anumite lucruri.

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu avem voie să facem în această perioadă

Postul Adormirii Maicii Domnului durează două săptămâni, iar lăsatului secului a început deja de duminică, 31 iulie 2022. Această perioadă îi pregătește pe credincioși pentru două mari sărbători: Schimbarea la Față a Domnului, de pe 6 august și Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august.

ADVERTISEMENT

Adormirea Maicii Domnului se referă la moartea Fecioarei Maria, mai exact, la ziua când Aceasta a fost condusă pe ultimul drum. În post, este interzis să consumi carne, ouă sau lapte, să faci fapte rele sau să porți ură cuiva. Există o singură zi de dezlegare la pește, iar aceea este 6 august, care va pica într-o sâmbătă.

Se spune că însăși Maica Domnului a postit înainte de a trece la cele veșnice. Abținerea de la anumite alimente trebuie îmbinată cu bunătatea și iertarea, este precizat în cărțile sfinte.

ADVERTISEMENT

Totodată, în Postul Adormirii Maicii Domnului oamenii merg la spovedit, iar după ce își mărturisesc păcatele preotului, ei primesc împărtășanie sau Aghiasmă Mare.

Potrivit Doxologia.ro, Postul Adormirii Maicii Domnului se ținea diferit la începuturile lumii. De exemplu, în zona Antiohiei, se postea doar o singură zi, pe 6 august. În Constantinopol 4, iar în Ierusalim 8 zile.

ADVERTISEMENT

Postul Adormirii Maicii Domnului se mai numea și Postul lui August

De asemenea, în zona de Răsărit, Postul Adormirii Maicii Domnului se mai numea și Postul lui August. Alții îl respectau o lună mai târziu, în luna septembrie.

Dincolo de acestea, au existat și creștini care nu țineau cont de post, deoarece considerau o zi de mare bucurie Adormirea Maicii Domnului. Asta pentru că se spunea că a reușit să scape de amărăciunea de pe Pământ și a ajuns la bucuria veșnică, din Cer.

ADVERTISEMENT

După Postul Adormirii Maicii Domnului, urmează cel al Crăciunului, al patrulea cel mai important din an. Concret, sunt patru mari posturi într-un calendar ortodox: al Paștelui, al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, al Adormirii Maicii Domnului și al Crăciunului.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii