Life

Ce este Lemon Melon, fructul inventat de japonezi care a uimit lumea. Costă 20 de dolari

Ce este Lemon Melon. Este un fruct inventat de japonezi, care au muncit mai mulți ani pentru a-l aduce la viață. Costă 20 de dolari.
11.07.2023 | 20:32
Ce este Lemon Melon fructul inventat de japonezi care a uimit lumea Costa 20 de dolari
Ce este Lemon Melon, fructul inventat de japonezi. Foto: Colaj Fanatik / Capturi Video
ADVERTISEMENT

Care este fructul inventat de japonez care a uimit lumea. Are un preț destul de mare dar cumpărătorii se înghesuie să-l ia acasă. Iată ce este, de fapt, Lemon Melon.

Ce este Lemon Melon, fructul inventat de japonezi

Fructul este unic în lume și a fost inventat de japonezi după eforturi de cinci ani. Așa cum îi spune și numele în engleză, fructul este o combinație de pepene cu lămâie.

ADVERTISEMENT

Lemon Melon a devenit popular în Asia chiar dacă are un preț mare. O singură bucată costă 20 $, adică circa 100 de lei.

Prețul mare este dat și de faptul că acesta nu se găsește foarte ușor. Așa că și dacă ești dispusă plătești această sumă foarte mare pentru un singur fruct, este posibil să nu ai noroc.

ADVERTISEMENT

Sunt doar cinci agricultori care se ocupă de creșterea și de distribuirea acestui pepene deosebit de special. Într-un singur sezon se fac doar 4000 de astfel de fructe de Lemon Melon, scrie Japan Today.

Rapoartele arată că Lemon Melon arată ca un pepene verde și este rotund cu o dimensiune destul de mare. Acesta are o culoare galbenă și pe alocuri verde. Dar ceea ce este surprinzător este abia înăuntru pentru că acest pepene este complet alb, cu o nuanță verzuie.

ADVERTISEMENT

Unde este crescut acest pepene special

Textura acestui fruct este una foarte crocantă atunci când este recoltat dar pe măsură ce se coc ei devin mult mai moi. Gustul este unul acrișor, asemănător cu cel de lămâie, dar este în același timp și dulce. Acesta este primul an în care este vândut acest produs.

Cei cinci fermieri care se ocupă de creșterea acestui pepene special sunt din orașul Furano, Hokkaido. Pepenii chiar au reușit să ajungă în câteva supermarketuri din Japonia și costă 3.218 yeni (22,34 dolari) bucata.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi un succes, cu siguranță producția va fi mărită. Iar Lemon Melon va intra oficial pe piață de fructe de lux în Japonia. Restul lumii mai are de așteptat!

ADVERTISEMENT
Tags: