News

Pepenii de Dăbuleni, vânduți la prețuri usturătoare. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru acest soi

Pepenii de Dăbuleni, vânduți la prețuri usturătoare în mai multe piețe din municipiul Brașov. Cât a ajuns să coste un kilogram
05.07.2023 | 09:05
Pepenii de Dabuleni vanduti la preturi usturatoare Cati bani trebuie sa scoti din buzunar pentru acest soi
Pepenii de Dăbuleni, vânduți la prețuri usturătoare. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pepenii de Dăbuleni, vânduți la prețuri usturătoare. Oamenii au rămași surprinși de costul acestora. Pepenii au ajuns pe piețele din România. Însă, prețurile nu sunt așa cum se așteptau românii, nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar decât în anii trecuți.

Pepenii de Dăbuleni, vânduți la prețuri usturătoare

Pepenii se găsesc la tot pasul, în piețele și supermarketurile din România. Preferații românilor rămân cei de Dăbuleni, gustoși și răcoritori. Însă, oamenii au fost dezamăgiți să constate că prețul unui kilogram este destul de mare.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de pepenii din import, aduși din Grecia sau Turcia, cei de Dăbuleni sunt mai scumpi. Cu toate acestea, oamenii spun că preferă să plătească mai mult. Ei nu vor să cumpere pepeni aduși de peste hotare, care nu au niciun gust, potrivit bizbrasov.ro.

Astfel, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar între patru și cinci lei/ kilogram, pentru pepenii verzi, în piețele din Brașov. Cei galbeni sunt și mai scumpi. Un kilogram ajunge la prețul de șapte lei, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Producătorii care vând pepeni în piețele din Brașov, luați la ochi de autorități

Însă, brașovenii care plătesc un preț usturător pentru un kilogram de pepene provenit din România, primesc asigurări că marfa pe care o achiziționează este adusă exclusiv din zonele din Dăbuleni și Sadova, potrivit autorităților.

În luna iunie, Serviciul de Administraţie Pieţe al municipiului Braşov a încheiat contracte cu producători de pepeni din județul Dolj. Prin urmare, reprezentanții piețelor pot efectua controale pe terenul producătorilor pentru a confirma că oamenii au culturi în zonele declarate.

ADVERTISEMENT

„În următoarele zile, cu acordul producătorilor, inspectorii serviciului pieţe din Braşov vor efectua controale la faţa locului pe terenurile producătorilor cultivatori de pepeni”, au transmis autoritățile locale din Brașov.

„Inspectorii de la pieţe au verificat cu foarte mare atenţie fiecare producător. De la documente la provenienţa produselor, şi au făcut controale inclusiv pe terenurile de pe care aceştia declarau că îşi obţin marfa.”, adaugă aceștia.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor, Primăria Brașov spune că 4 producători au fost eliminați din piețe, iar alți 10 au refuzat să își mai aducă marfa în piețele din municipiu. „Alţi 4-5 comercianţi urmează să fie îndepărtaţi. Inspectorii Serviciului de Administrare Pieţe au reuşit să documenteze modul în care aceştia cumpără produse din piaţa en-gros şi le comercializează în pieţele braşovene pe baza certificatelor de producător”, au mai spus reprezentanții Primăriei Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: