News

Ce este misterioasa lumină verde de pe cerul Japoniei. Anunțul NASA

NASA a deslușit misterul legat de lumina verde care a apărut pe cerul Japoniei. S-a vorbit despre faptul că ar fi vorba de un meteor. Ce este, de fapt.
20.04.2023 | 07:41
Ce este misterioasa lumina verde de pe cerul Japoniei Anuntul NASA
NASA explică ce este misterioasa lumină verde de pe cerul Japoniei. Sursa foto: scitechdaily.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După mai multe luni de controverse și fel și fel de scenarii lansate, NASA a deslușit semnele de întrebare legate de misterioasa lumină verde care a apărut pe cerul Japoniei. S-a vorbit despre faptul că ar fi vorba de un un OZN sau de un meteor. Ce este, de fapt.

NASA explică ce este misterioasa lumină verde de pe cerul Japoniei

În septembrie 2022, locuitorii din orașul japonez Hiratsuka au avut parte de un spectacol ceresc destul de rar. O lumină de culoare verde s-a deplasat rapid pe cer, timp de câteva secunde.

ADVERTISEMENT

Astronomul Daichi Fujii de la Muzeul Orașului Hiratsuka a fost cel care a surprins imaginile. În ele se vede o linie de lumină verde strălucitoare care se mișcă pe cer deasupra Japoniei.

Cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri, mulți au lansat fel și fel de teorii cu privire la fenomen. Unii credeau că era un meteor. Alții au lansat teoria apariției unui OZN. Puțini au fost cei care au vorbit de un fenomen natural.

ADVERTISEMENT

Din 16 septembrie până în prezent, astfel de speculații au curs neîncetat. Pe 14 aprilie 2023, NASA a deslușit misterul stelar. Se pare că misterioasa lumină verde intensă provenea de la unul din laserele sale.

De altfel, astronomul japonez care a surprins imaginile a atras atenția organizației americane după ce a observat că fasciculele erau sincronizate cu un punct minuscul verde care era vizibil pentru scurt timp între nori.

ADVERTISEMENT

Daichi Fujii a bănuit tot timpul că ar putea fi un satelit și l-a investigat în comparație cu datele orbitale, permițându-i să-l potrivească cu satelitul NASA Ice, Cloud / Land Elevation 2, sau ICESat-2, care a zburat deasupra în acea noapte.

Laserul NASA, lansat încă din 2018

Tony Martino, un cercetător ICESat-2 de la Centrul Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Maryland, a spus că ipoteza japonezului a fost corectă. El a admis că este pentru prima dată când aceste lasere au fost surprinse pe camere.

ADVERTISEMENT

”Pentru a vedea laserul, trebuie să te afli exact în locul potrivit, la momentul potrivit și trebuie să ai condițiile potrivite”, a transmis oficial NASA, citat de Interesting Engeneering.

ICESat-2 a fost lansat în septembrie 2018. Acesta se folosește un laser pentru a măsura din spațiu înălțimea suprafețelor de gheață, apă și uscat ale Pământului. Localizarea laserului satelit nu este ușoară și necesită condiții atmosferice unice.

NASA spune că ”razele au fost sincronizate cu un punct minuscul verde care a fost vizibil pentru scurt timp între nori”. Norii împrăștiați deasupra muzeului orașului Hiratsuka în acea noapte au ajutat camerele lui Fujii să captureze dungi ale laserului.

ADVERTISEMENT
Tags: