News

Ce este misterioasa lumină verde de pe cerul Japoniei. Anunțul NASA

NASA a deslușit misterul legat de lumina verde care a apărut pe cerul Japoniei. S-a vorbit despre faptul că ar fi vorba de un meteor. Ce este, de fapt.
20.04.2023 | 07:41
Ce este misterioasa lumina verde de pe cerul Japoniei Anuntul NASA
NASA explică ce este misterioasa lumină verde de pe cerul Japoniei. Sursa foto: scitechdaily.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După mai multe luni de controverse și fel și fel de scenarii lansate, NASA a deslușit semnele de întrebare legate de misterioasa lumină verde care a apărut pe cerul Japoniei. S-a vorbit despre faptul că ar fi vorba de un un OZN sau de un meteor. Ce este, de fapt.

NASA explică ce este misterioasa lumină verde de pe cerul Japoniei

În septembrie 2022, locuitorii din orașul japonez Hiratsuka au avut parte de un spectacol ceresc destul de rar. O lumină de culoare verde s-a deplasat rapid pe cer, timp de câteva secunde.

ADVERTISEMENT

Astronomul Daichi Fujii de la Muzeul Orașului Hiratsuka a fost cel care a surprins imaginile. În ele se vede o linie de lumină verde strălucitoare care se mișcă pe cer deasupra Japoniei.

Cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri, mulți au lansat fel și fel de teorii cu privire la fenomen. Unii credeau că era un meteor. Alții au lansat teoria apariției unui OZN. Puțini au fost cei care au vorbit de un fenomen natural.

ADVERTISEMENT

Din 16 septembrie până în prezent, astfel de speculații au curs neîncetat. Pe 14 aprilie 2023, NASA a deslușit misterul stelar. Se pare că misterioasa lumină verde intensă provenea de la unul din laserele sale.

De altfel, astronomul japonez care a surprins imaginile a atras atenția organizației americane după ce a observat că fasciculele erau sincronizate cu un punct minuscul verde care era vizibil pentru scurt timp între nori.

ADVERTISEMENT

Daichi Fujii a bănuit tot timpul că ar putea fi un satelit și l-a investigat în comparație cu datele orbitale, permițându-i să-l potrivească cu satelitul NASA Ice, Cloud / Land Elevation 2, sau ICESat-2, care a zburat deasupra în acea noapte.

Laserul NASA, lansat încă din 2018

Tony Martino, un cercetător ICESat-2 de la Centrul Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Maryland, a spus că ipoteza japonezului a fost corectă. El a admis că este pentru prima dată când aceste lasere au fost surprinse pe camere.

ADVERTISEMENT

”Pentru a vedea laserul, trebuie să te afli exact în locul potrivit, la momentul potrivit și trebuie să ai condițiile potrivite”, a transmis oficial NASA, citat de Interesting Engeneering.

ICESat-2 a fost lansat în septembrie 2018. Acesta se folosește un laser pentru a măsura din spațiu înălțimea suprafețelor de gheață, apă și uscat ale Pământului. Localizarea laserului satelit nu este ușoară și necesită condiții atmosferice unice.

NASA spune că ”razele au fost sincronizate cu un punct minuscul verde care a fost vizibil pentru scurt timp între nori”. Norii împrăștiați deasupra muzeului orașului Hiratsuka în acea noapte au ajutat camerele lui Fujii să captureze dungi ale laserului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce tragedie. Mama gimnastei Gina Gogean a murit într-un accident grav
Ce tragedie. Mama gimnastei Gina Gogean a murit într-un accident grav
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”