Life

Ce este obligatoriu să introduceți iarna în dietă. E pentru prima oară când toți medicii s-au pus de acord

Deși puțini oameni le consumă sunt la îndemâna oricui, iar după ce vor afla de ele, nimeni nu le va mai ignora în sezonul rece.
07.01.2023 | 12:27
Ce este obligatoriu sa introduceti iarna in dieta E pentru prima oara cand toti medicii sau pus de acord
Ce este obligatoriu să introduceți iarna în dietă. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Așa cum se știe din moși strămoși, iarna este recomandat ca aporul de apă să fie la fel de mare ca și în sezonul călduros, deoarece temperaturile scăzute pot afecta corpul și pielea prin deshidratare. După îndelungi cercetări, medicii au ajuns pentru prima dată la aceeași concluzie. Ce este ogligatoriu să introducem iarnă în dietă, descoperiți în rândurile de mai jos.

Care este secretul asupra căruia toți medicii s-au pus de acord

Conform studiilor realizatea de-a lungul anilor, se pare că lipsa apei în organism poate duce la oboseală, crampe musculare, dureri de cap și chiar amețeli.

ADVERTISEMENT

Astfel, medicii recomandă să consumați și în timpul iernii o cantitatea suficientă de lichide care să nu permită deshidratarea.

În climatele reci, pierderile de lichide corporale pot fi la fel de mari ca și cele din climatele calde, din cauza ratelor ridicate de cheltuieli energetice, a utilizării de haine grele și a pierderilor crescute în urină”, precizează Institutul European de Hidratare.

ADVERTISEMENT

Ce este obligatoriu să introduceți iarna în dietă

Se pare că medicii s-au pus pentru prima dată de acord și au decis că, pe lângă apă, mai există și alte alimente care trebuiesc introduse în dieta din sezonul rece. Deși puțini oameni le folosesc, există nenumărate produse pline de lichide, cum ar fi portocalele, fulgii de ovăz, pepenele galben, țelina, căpșunile și iaurtul, care sunt o modalitate indicată pentru a crește aportul de apă din corp.

Conf. dr. Corina Zugravu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, afirmă: ”Nevoia noastră de hidratare nu se schimbă în lunile de iarnă. Cantitatea totală de lichide pe care trebuie să le consumăm într-o zi include atât băuturi, dar şi alimente.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 80% din necesarul de apă al organismului uman ar trebui să provină din lichide, iar restul de 20% din fructe şi legume, care sunt, de asemenea, bogate în apă.

Deşi barometrul consumului recomandat este de doi litri de lichide pe zi, majoritatea persoanelor au nevoie de o cantitate mai mare, în funcţie de înălţime, sex, greutate, starea generală de sănătate, cu precădere acele persoane care practică sport“.

ADVERTISEMENT

Alte sfaturi pentru o hidratare optimă în sezonul rece

Zilnic trebuie să aveți un obiectiv în ceea ce privește consumul de lichide. Așa că, purtați după voi, inclusiv la serviciu, o sticlă de apă, pentru a crea un memento fizic.

Smoothie-uri de casă și băuturi calde sănătoase, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul cu scorțișoară și ciocolata caldă, sunt o altă opțiune pentru a rămâne permanent hidratați.

ADVERTISEMENT