News

Ce facem cu copiii în vacanță. Soluții alternative pentru părinții care nu-și pot lua concediu: plata unei bone sau baby parking

Peste doar o lună, elevii intră din nou în vacanță, spre disperarea unora dintre părinți care nu știu cu cine să-i lase pe cei mici.
13.01.2024 | 16:39
Ce facem cu copiii in vacanta Solutii alternative pentru parintii care nusi pot lua concediu plata unei bone sau baby parking
În timpul vacanței școlare din februarie, părinții își pot trimite copiii la munte / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

Marea problemă a părinților este că nu au suficient de multe zile de concediu pe an, astfel încât să acopere măcar în parte vacanțele copiilor. Următoarea vacanță este în a doua jumătate a lunii februarie, iar părinții au început deja să caute soluții alternative.

Cât costă o bonă care să stea cu copiii

Una dintre variantele cele mai la îndemână o constituie bonele ocazionale. Această variantă nu este neapărat cea mai ieftină, însă cu siguranță e cea mai comodă.

ADVERTISEMENT

Un astfel de serviciu se plătește cu 300-400 de lei pe zi, iar în cazul unor bone interne, părinții pot ajunge să achite și 6.000 de lei pe lună.

Mai există și serviciul de babysitting, care se poate plăti cu ora, atunci când părinții vor să iasă undeva seara. În acest caz, costurile sunt cuprinse între 20 și 50 de lei pe oră, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Baby Parking, o nouă alternativă

Mai nou, a apărut și conceptul de baby parking. ”Parcarea pentru copii” este un spațiu de recreere pentru cei mici, în care părinții îi pot lăsa având siguranța că sunt pe mâini bune.

În general, centrele de tip baby parking funcționează ca o alternativă pentru părinții care au de rezolvat o situație urgentă sau care vor să-și petreacă o seară liniștită în doi. Pentru baby parking, părinții achită o taxă de aproximativ 25 de lei pe oră.

ADVERTISEMENT

Costul unei tabele școlare ajunge la 3.000 de lei

În fine, varianta cea relaxantă atât pentru copii cât și pentru părinți este reprezentată de taberele școlare. Cei mai avantajați sunt elevii care practică sporturi de iarnă, mai ales că suntem încă în sezonul de schi.

Pentru taberele școlare, părinții ajung să achite între 1.600 și 3.000 de lei, pentru fiecare copil.

ADVERTISEMENT

Vacanța din luna februarie este stabilită de fiecare inspectorat în parte și diferă ca perioadă, de la un județ la altul. Iată care sunt perioadele vacanței din februarie 2024:

  • în perioada 12 – 18 februarie 2024 (2 județe): Satu Mare și Bistrița Năsăud.
  • în perioada 19 – 25 februarie 2024 (26 județe): Bihor, Sălaj, Cluj, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Ilfov, Municipiul București, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Covasna, Harghita, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani.
  • în perioada 26 februarie – 3 martie (14 județe): Arad, Timiș, Maramureș, Suceava, Mureș, Alba, Sibiu, Brașov, Bacău, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Tulcea, Constanta.
ADVERTISEMENT