Life

Ce i-a lăsat moștenire o pensionară din Italia unei badante care a îngrijit-o până în ultima clipă. A crezut că este o eroare

O badantă a rămas fără cuvinte în momentul în care a văzut ce moștenire a primit din partea unei pensionare din Italia pe care a îngrijit-o o bună perioadă de timp.
24.02.2023 | 16:19
Ce ia lasat mostenire o pensionara din Italia unei badante care a ingrijito pana in ultima clipa A crezut ca este o eroare
Ce i-a lăsat moștenire o pensionară din Italia unei badante care a îngrijit-o până în ultima clipă. Sursă foto: freepik
ADVERTISEMENT

Nenumărate femei atât din România cât și din Republica Moldova aleg să muncească în Italia, pentru postul de badantă, care de altfel este și destul de bine plătit. În unele cazuri se întâmplă lucruri de-a dreptul surprinzătoare, iar o poveste emoționantă destul de recentă o veți afla chiar acum.

Moștenirea unei pensionare pentru badanta ei

O femeie din Republica Moldova a plecat și ea în Italia pentru un post de badantă. A îngrijit timp de doi ani o pensionară, iar în momentul în care femeia a decedat, rudele bătrânei au rămas de-a dreptul șocate atunci când au văzut ce scrie în testamentul ei.

ADVERTISEMENT

Bătrâna, care s-a stins din viață, locuia în Pesaro, oraș din regiunea Marche, Italia. Începând cu anul 2019, aceasta a ajuns să fie îngrijită de o femeie din Republica Moldova, iar între cele două pare că s-a legat de-a lungul timpului o relație destul de specială.

La capitolul bani, pensionara nu o ducea deloc rău. În perioada tinereții era pasionată de fotografie, iar de-a lungul carierei sale a obținut nenumărate premii și distincții, astfel că a reușit să strângă o avere destul de mare, pe care însă a decis să nu o lase familiei.

ADVERTISEMENT

În anul 2021, la doi ani după ce badanta din Republica Moldova avea grijă de ea, starea de sănătate a bătrânei a început să se degradeze destul de tare. Astfel, în luna februarie a aceluiași an, aceasta a încetat din viață. Pensionara nu era nici căsătorită și nu avea niciun copil, iar în momentul în care și-a scris testamentul, restul rudelor sale au fost de-a dreptul șocate.

Gestul făcut de pensionara din Italia pentru badantă

Mai exact, bătrâna din Italia a decis să îi lase întreaga avere femeii din Republica Moldova care a fost alături de ea în ultimii săi ani din viață. Cu alte cuvinte, badanta s-a ales cu toți banii din conturile acesteia, care nu erau deloc puțini, dar și cu casa în care femeia locuia.

ADVERTISEMENT

Evident, rudele pensionarei decedate s-au enervat la culme în momentul în care au aflat că întreaga avere a acesteia urmează să meargă către o străină. În acest sens, aceștia au decis să conteste decizia, precizând că femeia nu s-ar fi aflat în toate facultățile mintale când a semnat testamentul.

Ulterior, un judecător al instanței Giacomo Gsparini a analizat cu atenție cazul respectiv, astfel încât să își poată da seama dacă este nevoie de deschiderea unei anchete în această situație sau nu. Și iată că după lungi cercetări s-a aflat că bătrâna a luat decizia pe când era lucidă.

ADVERTISEMENT

Astfel, după doi ani petrecuți alături de pensionara din Italia, badanta din Republica Moldova a ajuns să se îmbogățească pe loc, în ciuda încercărilor repetate ale membrilor familiei care au făcut eforturi uriașe pentru a-și însuși averea celei decedate. Și acesta nu este singurul caz de acest tip. O altă badantă a devenit milionară după moartea celui pe care l-a îngrijit. 

ADVERTISEMENT
Tags: