Life

Ce i-au spus medicii lui Mădălin Ionescu despre fiul său: “Sfatul meu e să vă mutați din România”

Mădălin Ionescu, detalii despre fiul său, Filip, care este bolnav. De ce l-au sfătuit medicii pe moderator să părăsească România.
12.12.2023 | 10:43
Ce iau spus medicii lui Madalin Ionescu despre fiul sau Sfatul meu e sa va mutati din Romania
Boala de care suferă fiul lui Mădălin Ionescu. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Mădălin Ionescu a oferit detalii despre fiul său, Filip, în vârstă de 19 ani, care suferă de hemipareză. Prezentatorul de la Metropola TV și-a deschis sufletul și a mărturisit cum a ajuns tânărul să aibă această afecțiune, care îi creează dificultăți de exprimare și locomotorii.

Mădălin Ionescu, detalii despre afecțiunea fiului său, Filip. Cum s-a îmbolnăvit de hemipareză

Filip este copilul lui Mădălin Ionescu din prima căsnicie, iar hemipareza a dezvoltat-o încă pe când avea doar un an. Prezentatorul a precizat că el și fosta parteneră de viață și-au dat seama că ar putea fi la mijloc despre o problemă de sănătate după ce Filip nu mergea, cu toate că avea 12 luni.

ADVERTISEMENT

Îmbolnăvirea lui Filip a pornit de la o simplă contaminare a varicelei și care treptat s-a transformat într-o formă dură. A aflat acest lucru de la reputatul medic neurochirurg, Alexandru Vlad Ciurea, care în urma unei analize amănunțite a constatat un incident de natură virală.

”Atunci nu mi-am dat seama. Din păcate a făcut varicelă de la sora lui și a făcut o formă foarte dură, țin minte că nu avea loc nici măcar pe limbă un loc liber, fără bube. Așa s-a întâmplat. Acest virus i-a prăjit, i-a ars anumite circuite neuronale.

ADVERTISEMENT

Centrii vorbirii, spre exemplu, sunt foarte afectați, d-aia Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. În acel moment nu mi-am dat seama care sunt efectele. Abia în jurul vârstei de un an am realizat că sunt niște probleme pentru încă nu mergea.

L-am dus la celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală, în România nu se făcea vaccinul împotriva varicelei, acum se face, însă de la un an, deci nici atunci nu m-ar fi ajutat.”, a explicat Mădălin Ionescu în emisiunea online, ”În Oglindă”.

ADVERTISEMENT

Ce șanse mai sunt ca Filip să se vindece

Dacă Filip ar fi făcut vaccinul la timp, ar mai fi existat șanse de vindecare, a mai aflat Mădălin Ionescu și de la medicii din Germania. Acolo chiar a fost sfătuit de șefa clinicii unde și-a dus copilul să plece din România, din cauză că sistemul sanitar de aici este șubred, iar Filip nu ar avea cum să se facă bine.

Mai mult, aceeași șefă a clinicii i-a mai spus lui Mădălin Ionescu faptul că fiul său are o inteligență aparte, dincolo de hemipareza cu care s-a ales. Creierul său este similar cu cel al lui Albert Einstein sau al lui Julius Robert Oppenheimer.

ADVERTISEMENT

”Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip, la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare, dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el”, au fost cuvintele femeii, amintite de Mădălin Ionescu.

ADVERTISEMENT