Life

Ce înseamnă dacă visezi căderea în gol. Multe persoane au avut experiența asta

26.05.2020 | 14:06
Ce inseamna daca visezi caderea in gol Multe persoane au avut experienta asta
Ce înseamnă dacă visezi căderea în gol. Sursa foto: Mashable India
ADVERTISEMENT

Ce înseamnă dacă visezi căderea în gol? Cu siguranță te-ai întrebat asta dacă ai trecut prin acest coșmar, căci mulți oameni au avut cel puțin o dată senzația că pică de la înălțime și se trezesc brusc la contactul cu pământul.

Ce înseamnă dacă visezi căderea în gol

Este unul din cele mai comune vise și are o semnificația aparte. Conform specialiștilor care au deslușit misterele lucrurilor pe care le visăm frecvent, căderea în gol poate anunța un eveniment neplăcut.

ADVERTISEMENT

Se știe că visăm lucruri care ni se întâmplă ori gânduri care ies la iveală doar în timp ce dormim. Subconștientul nostru este mult mai activ în timpul somnului, iar creierul ne transmite de multe ori semnale, soluții la problemele cu care ne confruntăm, dar și avertismente.

Visul apare în special în adolescență

Dacă ai trăit vreodată senzația de picaj în gol, înseamnă că ești foarte stresat, dar nu știi încă cu exactitate care este freamătul ce zace în tine.

ADVERTISEMENT

Grijile de copleșesc, iar subconștientul îți transmite prin astfel de vise că trebuie să revii cu picioarele pe pământ și să identfici cauza reală a problemelor tale.

Atunci când cazi în gol, în vis, simți că se apropie un pericol. Căderea simbolizează o etapă dificilă prin care treci și pe care nu o conștientizezi ori un eveniment care se apropie pe care nu îl poți observa neavând mintea limpede, sub impactul permanent al stresului.

ADVERTISEMENT

În astfel de situații, una din soluții este meditația, aplecarea spre spiritualitate, reconectarea cu natura și îndepărtarea de situațiile și persoanele toxice.

Căderea în gol poate fi și un semnal că trebuie să ai mai mare grijă de starea ta de sănătate, printre altele.

ADVERTISEMENT

Acest vis, frecvent la foarte mulți dintre noi, apare mai ales în adolescență, atunci când ne rupem de copilul din noi și trebuie să luăm viața în piept, atunci când ne despărțim de casa părintească pentru a ne face un rost în lume.

Există și o altă interpretare pentru acest vis. În viziunea lui Freud, căderea în gol semnifică o dorință sexuală foarte puternică în fața căreia cedăm în cele din urmă.

Filozoful susținea că persoanele care au astfel de vise sunt probabil atrase de cineva din preajma lor și nu își dau seama ori nu au identificat cu exactitate acest lucru.

 

ADVERTISEMENT