Life

Ce înseamnă dacă visezi șobolani sau șoareci. Ce simbolizează în realitate

Ce se spune despre șobolani și șoareci dacă ne apar în vise. Conotațiile pe care le au aceste rozătoare respingătoare în viziunea oamenilor.
16.01.2023 | 11:26
Ce inseamna daca visezi sobolani sau soareci Ce simbolizeaza in realitate
Ce se spune despre șobolani și șoareci dacă ne apar în vise. Conotațiile rozătoarelor. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce înseamnă dacă visezi șobolani sau șoareci. Ce simbolizează în realitate omnivorele pe care toată lumea vrea să le îndepărteze din casă. Află din paragrafele următoare ce sugerează, de fapt, rozătoarele în starea de veghe.

Ce se spune despre șobolani și șoareci dacă ne apar în vise. Conotațiile rozătoarelor

Visele în care apar șobolani sau șoareci au în cea mai mare parte o simbolistică negativă, printre care se numără: respingere, frică, anxietate, boală, suferință sau trădare. Spre exemplu, aceste rozătoare reprezintă propriile noastre sentimente de repulsie.

ADVERTISEMENT

Dacă în viața reală am fost trecuți cu vederea pentru o promovare la locul de muncă sau am fost trădați de partener sau prieten, atunci ne putem simți ca niște animale umile, respinse de cei din jur și care caută o consolare într-o gaură mică în perete.

În plus, șobolanul din vis poate sugera că cineva sau ceva te consumă enorm. Dacă ești mușcat de acesta ar trebuie să-l privești ca pe un semn de avertizare, adică e bine să fii atent la ce se întâmplă în preajma ta.

ADVERTISEMENT

Totodată, poate sugera că o persoană apropiată este pe cale să te trădeze sau să te învingă. Din păcate, ești o victimă. Șobolanii și șoarecii simbolizează o boală care poate fi inclusiv de ordin spiritual, mental sau emoțional.

Așadar, problemele de ordin medical pot fi traduse prin relații toxice sau situații dezechilibrate. E foarte important să ne controlăm mai bine propria viață atunci când în visele noastre apar aceste mici rozătoare.

ADVERTISEMENT

Dacă șobolanul este mort înseamnă că emoțiile pot fi compromise și sunt controlate de frică. Acest lucru poate indica un lucru care se încheie. În cazul în care în vis ucizi un șoarece, atunci îți vei învinge inamicii.

Conform sfatulparintilor.ro, un vis în care șobolanul apare în cușcă ar putea reprezenta o reflecție a sentimentelor care te macină în viața de zi cu zi. Emoțiile pe care le simți în starea de veghe oferă indicii importante despre ce reprezintă visul.

ADVERTISEMENT

Șobolanii și șoarecii, ca simbol pozitiv în vise

Pe de altă parte, șobolanii și șoarecii pot fi priviți și ca un simbol pozitiv atunci când apar în visele noastre. Acest aspect este evidențiat în special în cultura chineză unde aceste rozătoare sunt văzute ca un simbol al norocului și al bunăstării.

În societatea occidentală, visele în care apar acestea pot simboliza istețimea pentru că e nevoie de inteligență pentru a trăi în felul în care supraviețuiesc animalele care, deși sunt vânate constant tot reușesc să supraviețuiască.

Culoarea șobolanului este foarte importantă, de asemenea. Cel alb reprezintă momente dificile peste care vei trece cu mare succes, în timp ce animalul negru spune că vei fi păcălit sau trădat. Șobolanul maro înseamnă boală sau trădare.

ADVERTISEMENT