Life

Ce înseamnă, de fapt, bara galbenă a bateriei de pe iPhone. Efectul negativ pe care îl are asupra telefonului tău

Posesorii de iPhone ar fi bine să cunoască semnele telefonului lor. Bara galbenă a bateriei ne poate spune mai multe decât am fi crezut.
27.03.2023 | 16:24
Ce inseamna de fapt bara galbena a bateriei de pe iPhone Efectul negativ pe care il are asupra telefonului tau
Ce înseamnă, de fapt, bara galbenă a bateriei de pe iPhone. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știm despre bateria telefoanelor iPhone? Este cunoscut deja că bara de baterie este verde în cea mai mare parte a timpului. Pe de altă poarte, aceasta poate să devină la un moment dat roșie, evident în momentul în care telefonul se descarcă.

Ce înseamnă, de fapt, bara galbenă a bateriei de pe iPhone

Ce se întâmplă însă dacă bara bateriei de pe iPhone este galbenă? Semnificația acestei culori est mai importantă decât ai fi crezut. În primul rând Apple folosește culoarea galbenă a pictogramei bateriei din bara de stare pentru a semnala atunci când un iPhone a intrat într-o stare specială.

ADVERTISEMENT

Această stare se numește Low Power Mode (Mod de consum redus de energie) și este posibil să fi auzit de ea. Practic este o setare care reduce cantitatea de energie utilizată de iPhone. Totuși, ar fi bine să mai știi că există doar două momente în care este posibil să o observi.

În primul rând, Low Power Mode (Mod de consum redus de energie) se activează în mod automat. În general, acest lucru se întâmplă când ajungi la o încărcare de 20%. Aceasta este o baterie foarte slabă, așa că nu ar trebui să ignori avertismentul pe care telefonul și-l transmite. 

ADVERTISEMENT

Ulterior, bara galbenă a bateriei se dezactivează automat în momentul în care telefonul este încărcat cu un procent de peste 80%. De asemenea, poți dezactiva și manual Low Power Mode în cazul în care își amintești. Bara galbenă a bateriei de pe iPhone mai are însă și o altă semnificație, arată The Sun.

Motivul pentru care telefonul tău poate funcționa mai lent

Aceasta poate fi văzută dacă ai activat accidental hack-ul iPhone. Acest lucru ar putea să nu pară o mare problemă pentru unii, însă pentru alții este esențial. Mai exact, modul de consum redus de energie economisește energie prin limitarea anumitor funcții.

ADVERTISEMENT

Așadar, nu vei beneficia de întreaga experiență iPhone cu Low Power Mode activ. Ce funcții vor fi afectate? În primul rând 5G, blocarea automată, luminozitatea afișajului, dar și rata de reîmprospătare a afișajului, la modelele iPhone și iPad cu afișaj ProMotio.

De asemenea, afectate vor fi și e-mailurile tale, dar și reîmprospătarea aplicațiilor în fundal. La rândul lor, unele efecte vizuale, iCloud Photos (pauză temporară), dar și descărcările automate sunt afectate. Acesta este motivul pentru care Apple le semnalează utilizatorilor când se află în modul de consum redus de energie cu ajutorul unei pictograme galbene.

ADVERTISEMENT

Este important ca utilizatorii să știe foarte clar când este activ modul de consum redus de energie, deoarece s-ar putea să observe că telefonul este poate mai lent decât de obicei. În realitate însă, nu trebuie decât să dezactiveze această Setare.

ADVERTISEMENT
Tags: