News

Ce înseamnă litera Z inscripționată pe tancurile rusești. Explicațiile posibile

Ce înseamnă litera Z inscripționată pe tancurile rusești din Ucraina. Care ar putea fi explicația pentru folosirea acestui simbol pe mașinile de luptă ale armatei ruse.
09.03.2022 | 09:33
Ce inseamna litera Z inscriptionata pe tancurile rusesti Explicatiile posibile
Ce înseamnă litera Z inscripționată pe tancurile rusești. Explicațiile posibile. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Acest simbol a putut fi văzut pe vehiculele militare rusești, dar nimeni nu știa ce înseamnă, de fapt, acesta. Iată care sunt posibilele explicații.

Posibile explicații pentru litera Z de pe tancuri

Există mai multe modalități prin care ar putea fi explicat acest simbol, iar unii afirmă că vine de la un cuvânt care înseamnă victorie – „za pobedu”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alte persoane sunt de părere că această literă ar putea veni de la cuvântul „zapad”, care înseamnă în traducere Vest.

De altfel, Ministerul Apărării din Rusia pare că a confirmat varianta cu „victoria” deoarece o postare de pe rețelele de socializare a apărut o imagine cu niște soldați ruși care erau juxtapuși cu niște soldați sovietici alături de un Z, de la cuvântul victorie, informează Sky News.

ADVERTISEMENT

Totodată, o altă teorie referitoare la litera Z de pe tancurile rusești și de pe celelalte dispozitive militare ale țării este aceea că era o modalitate prin care rușii își identificau propriile vehicule, pentru a nu le confunda cu cele ale ucrainenilor și a nu face greșeala să atace propria armată.

În alte postări făcute de Ministerul rus al Apărării sunt folosite și expresii care încep cu litera Z în rusă și sunt traduse „pentru pace” sau „pentru adevăr”.

ADVERTISEMENT

Z ar putea veni de la „denazificare”

Un alt lucru demn de remarcat este că această literă apare inclusiv în cuvintele „demilitarizare”, dar și „denazificare”, care au fost folosite intens de președintele Vladimir Putin când a venit vorba de războiul din Ucraina, solicitând acestei țări să facă acest lucru.

Totodată, o altă teorie despre ce ar putea însemna litera Z de pe tancurile rusești arată că ar putea fi vorba despre indicarea originii soldaților, iar unii au spus că Z înseamnă că militarii provin din districtul de est al Rusiei.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim despre litera aceasta aflată în interiorul unui pătrat, forțele armate ar proveni, de fapt, din Crimeea, provincie anexată de țara condusă de Vladimir Putin în anul 2014.

ADVERTISEMENT