Fotbal intern

Ce l-a rugat Moruțan pe patronul lui FC Botoșani: ”Domnule Valeriu, nu îmi face bine deloc!”

13.04.2021 | 08:45
ADVERTISEMENT

Om de bază la FCSB, Olimpiu Moruțan suferă atunci când evoluțiile sale nu se ridică la așteptările celor care au investit în el. Fotbalistul i-a destăinuit fostului său patron, Valeriu Iftime, de la FC Botoșani, problemele cu care se confruntă.

Relația dintre Valeriu Iftime și Olimpiu Moruțan a fost dintotdeauna specială. Finanțatorul moldovenilor a povestit în urmă cu mai multă vreme cum l-a ascuns pe Moruțan de impresari, înainte să semneze cu gruparea din nordul Moldovei.

ADVERTISEMENT

În anii în care a evoluat la FC Botoșani, Olimpiu Moruțan a fost preferatul finanțatorului Iftime. De la transferul fotbalistului la FCSB, cei doi nu își mai vorbesc atât de des. Mai mult, omul cu bani de la Botoșani l-a criticat în mai multe rânduri pe jucătorul pe care l-a promovat la seniori încă de la 17 ani.

Punctul vulnerabil al lui Moruțan și promisiunea lui Iftime

Patronul moldovenilor a dezvăluit că recent s-a întâlnit cu internaționalul de tineret, iar acesta l-a rugat să nu-l mai critice în spațiul public.

ADVERTISEMENT

”M-am întâlnit întâmplător cu Moruțan, l-am văzut pe copil în București. Mi-a zis ‘domnul Valeriu, nu mă mai criticați, că nu-mi face bine deloc, țin mult la dumneavoastră’.

I-am zis că n-o să-l mai critic decât atunci când va greși. Mai bine nu spuneți echipele care se vehiculează că-l vor. Moruțan, dacă face un an bun de cupe europene, poate ajunge într-o echipă solidă”, a povestit Valeriu Iftime, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Cifrele arată că este în topul fotbaliștilor din Liga 1

Olimpiu Moruțan alternează jocurile magistrale, precum cea din meciul cu CFR, și cele în care pare că nu-și găsește locul în teren, nimic nu-i iese și, inevitabil, în acest context apar și criticile la adresa evoluțiilor lui.

Așa cum FANATIK a prezentat într-un material din 4 aprilie, cifrele InStat sunt de partea fotbalistului și îl plasează în Top 3 cei mai buni jucători din Liga 1.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, indexul InStat al lui Olimpiu Moruțan era de 295, și-l plasa pe prima poziție în clasamentul fotbaliștilor din această perspectivă, devansându-l pe Elvir Koljic, de la Universitatea Craiova (293) și pe Florinel Coman, colegul său de la FCSB (283), care, însă, nu va mai evolua în acest sezon din cauza unei accidentări.

Mai multe echipe din Bundesliga și Serie A, între care Inter Milano, Hoffenheim și Bayer Leverkusen îl monitorizează pe fotbalistul de 21 de ani.


(P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT